Gepaneerde sesamkip met pikante sperziebonen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gepaneerde sesamkip met pikante sperziebonen

Gepaneerde sesamkip met pikante sperziebonen

met aardappelsalade en sambal-sojadressing

De sesamkip is krokant vanbuiten en mals vanbinnen. Je maakt hem namelijk van kipfilethaasjes - het meest malse en gewilde stukje van de kipfilet.

Labels:
Klimaatbewust
Allergenen:
Soja
Tarwe
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Kipfilethaasjes

250 gram

Rosevalaardappelen

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

½ tl

Gemalen korianderzaad

5 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

½ zakje(s)

Sesamzaad

(Bevat Sesamzaad Kan bevatten Noten, Pinda's)

10 gram

Panko paneermeel

(Bevat Tarwe)

½ zakje(s)

Koreaanse kruidenmix

(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Soja)

150 gram

Sperziebonen

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

¼ tl

Sambal

1 tl

Wittewijnazijn

1 el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3596 kJ
Energie (kcal)859 kcal
Vetten47.4 g
waarvan verzadigd7.3 g
Koolhydraten64.5 g
waarvan suikers8.4 g
Vezels16.7 g
Eiwitten38.2 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Kom
Diep bord
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan

Instructies

Aardappelen koken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng water aan de kook in een ruime pot met deksel voor de aardappelen. Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Kook de aardappelen, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Sperziebonen bereiden
2

Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd ze in 3 gelijke stukken. Zorg dat de sperziebonen net onder water staat in een andere pot met deksel, breng afgedekt aan de kook en laat 4 - 5 minuten zachtjes koken. Giet daarna af en spoel met koud water.

Weetje: Sperziebonen zijn rijk aan kalium, wat bijdraagt aan het behoud van een gezonde bloeddruk. Daarnaast zijn sperziebonen rijk aan ijzer en foliumzuur, wat zorgt voor een energiek gevoel.

Dressing maken
3

Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Maak in een kom een dressing van het gemalen korianderzaad, de sojasaus, de sambal en de wittewijnazijn. Voeg de knoflook en de ui toe en breng op smaak met peper en zout.

Kip paneren
4

Pak 2 diepe borden. Voeg een snuif zout en 1 el olijfolie per persoon toe aan een van de borden. Meng in het tweede bord de sesamzaadjes en de Koreaanse kruiden met de panko. Haal de kip door de olijfolie en daarna door het sesam-pankomengsel.

Bakken
5

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan op middelhoog vuur. Bak de kip 2 minuten per kant, of tot de kip goudbruin is. Leg de kip op een bakplaat met bakpapier en bak 6 - 8 minuten in de oven. Maak de pan schoon en verhit opnieuw 1/2 el olijfolie per persoon op middelhoog vuur. Voeg de sperziebonen en de helft van de dressing toe en bak 3 - 5 minuten al roerend. 

Serveren
6

Meng de overige dressing en de mayonaise door de aardappelen en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de aardappelsalade en de sperziebonen over de borden. Serveer met de gepaneerde sesamkip.