Portobello-burger met gebakken ei

Portobello-burger met gebakken ei

Met gebakken aardappelen en geroosterde courgette

Beoordeeld met 3.2 / 4
Lees meer

De portobello is een uit de kluiten gewassen champignon. Met zijn kastanjebruine hoed is deze zware jongen een robuuste, vlezige paddenstoel en daardoor goed geschikt als burger. Smaken als rozemarijn en tijm passen goed bij de nootachtige, aardse smaak van de portobello.

Labels:Veggie
Allergenen:Melk (inclusief lactose)EiGlutenbevattende granenSesamzaadMosterd
Voorbereidingstijd50 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingrediënten
hoeveelheden
Ingrediënten
hoeveelheden

500 g

Nicola aardappelen

2 tl

Gedroogde rozemarijn

2 tl

Gedroogde tijm

1 stuks

Rode ui

1 stuks

Courgette

50 stuks

Geraspte belegen kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 stuks

Hamburgerbol

(BevatMelk (inclusief lactose), Ei, Glutenbevattende granen, Sesamzaad, Kan sporen van allergenen bevatten)

2 stuks

Vrije-uitloopei

(BevatEi)

2 el

Mayonaise

(BevatEi, Mosterd, Kan sporen van allergenen bevatten)

1 stuks

TABASCO

2 stuks

Portobello

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

1 el

Roomboter

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaarden
Energie (kJ)4096 kJ
Energie (kcal)979 kcal
Vetten51.0 g
waarvan verzadigd16.4 g
Koolhydraten93 g
waarvan suikers19.5 g
Vezels10 g
Eiwitten32 g
Zout1.6 g
Benodigdheden
Benodigdheden
Hapjespan met deksel
Bakpapier
Bakplaat
InstructiesPDF
Instructies
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Was de aardappelen grondig en snijd in lange, smalle parten. Verhit de helft van de olijfolie in een hapjespan met deksel en bak de aardappelen, afgedekt, 25 – 30 minuten op middelhoog vuur. Haal na 20 minuten de deksel van de pan. Bak de laatste 2 minuten de rozemarijn en de tijm mee en breng op smaak met peper en zout.

2

Snijd ondertussen de rode ui in ringen en snijd de courgette in dunne plakken. Breek voorzichtig het steeltje uit de portobello.

3

Verdeel de courgette over één kant van een bakplaat met bakpapier. Leg de portobello ernaast met de open kant naar boven. Besprenkel de courgette en de portobello met de overige olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Bak 10 minuten in de oven.

4

Giet het vocht dat tijdens het bakken is vrijgekomen voorzichtig uit de portobello en vul de portobello met de geraspte belegen kaas. Verdeel de rode ui over de courgette en bak alles nog 5 – 10 minuten in de oven. Bak de laatste 4 – 6 minuten de hamburgerbol mee.

5

Verhit ondertussen de roomboter in een koekenpan en bak 1 spiegelei per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de hamburgerbollen open.

6

Maak per persoon een burger door de broodjes te beleggen met achtereenvolgens de portobello, het spiegelei en de helft van de gebakken rode ui. Serveer met de courgette, de overige rode ui en de aardappelen. Garneer met de mayonaise. Houd je van pittige mayonaise? Voeg dan de aangegeven hoeveelheid tabasco aan de mayonaise toe.