topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bakbox | Pizzetta's

Bakbox | Pizzetta's

+/-15 stuks | Caprese, funghi en serranoham

Til je apero naar een hoger niveau met onze hartige Bakbox. Wij zorgen voor de beste ingrediënten en een makkelijk te volgen recept en jij tovert in een handomdraai een heerlijk aperohapje op tafel. Zet de drankjes koud en het amusement kan beginnen!

Kies deze week voor pizzetta's - deze mini pizza's beleg je op 3 verschillende manieren: 'caprese' met mozzarella en pesto, 'funghi' met champignons en de derde met serranoham. Door het kleine formaat hoef je niet te kiezen, maar proef je ze lekker allemaal!

Allergenen:
Gluten
Tarwe
Spelt
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd10 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

/ Voor 2 personen

2 stuk(s)

Pizzadeeg

(Bevat Gluten, Tarwe, Spelt Kan bevatten Melk (inclusief lactose))

200 gram

Passata

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 zakje(s)

Italiaanse kruiden

1 bol(len)

Mozzarella

(Bevat Melk (inclusief lactose))

80 gram

Serranoham

65 gram

Champignons

½ stuk(s)

Ui

25 gram

Geraspte Italiaanse kaas

1 stuk(s)

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

40 gram

Pesto genovese

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)1274 kcal
Energie (kJ)5332 kJ
Vetten48.4 g
waarvan verzadigd19 g
Koolhydraten132.4 g
waarvan suikers11.4 g
Vezels16.2 g
Eiwitten63.8 g
Zout6.6 g

Benodigdheden

Kleine kom
Deegroller
Rasp
Bakplaat met bakpapier

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Pers de knoflook of snijd fijn en meng in een kleine kom met de passata en de Italiaanse kruiden.
  • Snijd de rode ui in dunne ringen en de champignons in dunne plakjes.
  • Scheur of snijd de mozzarella in heel kleine stukken.
Pizzetta's maken
2
  • Rol het pizzadeeg uit.
  • Gebruik de bovenkant van een drinkglas om ongeveer 15 kleine rondjes uit het pizzadeeg te drukken (zie Tip).
  • Maak van het overige deeg een bolletje en rol uit met een deegroller. Probeer hier nog een rondje uit te snijden.

Tip: Heb je een ronde steekvorm? Gebruik deze dan om de rondjes mee uit te snijden.

Pizzetta's beleggen
3
  • Besmeer alle rondjes deeg met 1 el tomatensaus. Beleg vervolgens 3 verschillende soorten pizzetta's. Gebruik telkens 5 of 6 rondjes deeg.
  • Voor caprese: beleg met de helft van de mozzarella en besprenkel met de pesto.
  • Voor serranoham: beleg met de andere helft van de mozzarella.
  • Voor funghi: beleg met de champignons en rode ui en bestrooi met de geraspte kaas.

 

Pizzetta's bakken
4
  • Leg de pizzetta’s op een bakplaat met bakpapier en bak 8 - 10 minuten in de oven.
  • Haal uit de oven en maak de coppa di Parma pizzetta’s af door ze te beleggen met de coppa di Parma.
  • Garneer alle pizzetta’s met de parmigiano reggiano-vlokken. Serveer warm.