HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconItaliaanse Platbroodpizza Met Buffelmozzarella, Courgette En Gele Paprika
topBanner
Italiaanse platbroodpizza met buffelmozzarella, courgette en gele paprika

Italiaanse platbroodpizza met buffelmozzarella, courgette en gele paprika

Lees meer

Wie houdt er nu niet van pizza? In dit recept gebruik je platbrood als bodem, een product uit de Midden-Oosterse keuken. Je belegt de pizza rijkelijk met saus en groenten, zodat het een volwaardige avondmaaltijd wordt. Het combineert heel goed met de romige buffelmozzarella.

Labels:VeggieFamilie
Allergenen:Melk (inclusief lactose)Glutenbevattende granen

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Courgette

1 stuk(s)

Gele paprika

125 gram

Buffelmozzarella

(BevatMelk (inclusief lactose))

200 ml

Passata

2 tl

Paprikapoeder

2 stuk(s)

Wit platbrood

(BevatGlutenbevattende granen)

50 gram

Belegen kaasplakken

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 tl

Gedroogde rozemarijn

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2678 kJ
Energie (kcal)640 kcal
Vetten31.0 g
waarvan verzadigd16.6 g
Koolhydraten60 g
waarvan suikers12.4 g
Vezels3 g
Eiwitten27 g
Zout1.6 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Oven
Koekenpan
Kom
Bakpapier
Bakplaat
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd of pers de knoflook fijn.

2

Snijd de courgette in dunne plakken en de paprika in smalle repen. Scheur de mozzarella klein.

3

Verhit de olijfolie in een koekenpan op hoog vuur en bak de courgette 3 minuten.

4

Meng de tomatenpassata met de knoflook en het paprikapoeder in een kom en breng op smaak met peper en zout. Smeer het platbrood in met de tomatensaus. Verdeel de courgette, paprika en belegen kaas erover en bestrooi met de rozemarijn.

5

Bak de platbroodpizza op een bakplaat met bakpapier ongeveer 7 – 8 minuten in de oven. Verdeel, meteen nadat de pizza uit de oven komt, de buffelmozzarella erover en laat de kaas even smelten."

6

Verdeel de platbroodpizza over de borden en besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.