Broodje kipburger met mais-komkommersalade
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Broodje kipburger met mais-komkommersalade

Broodje kipburger met mais-komkommersalade

met bierbostelbroodje en chilimayonaise

Nieuw in je box! Deze kipburger caprese bevat zongedroogde tomaat en mozzarella. De burger dankt zijn naam aan het culinaire Italiaanse eiland Capri.

Labels:
Familie
Nieuw ingrediënt
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Spelt
Gluten
Tarwe
Gerst
Rogge

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Kipburger caprese

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Ui

0.12 stuk(s)

Rode peper

1 stuk(s)

Tomaat

50 gram

Maïs in blik

25 gram

Radicchio en ijsbergsla

½ zakje(s)

Zoet-pikante chilisaus

½ stuk(s)

Komkommer

1 stuk(s)

Bierbostelbroodje

(Bevat Spelt, Gluten, Tarwe, Gerst, Rogge Kan bevatten Sesamzaad, Melk (inclusief lactose), Eieren, Soja, Lupine, Gluten, Noten)

Zelf toevoegen

½ el

Witte balsamicoazijn

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Olijfolie

1.5 el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3449 kJ
Energie (kcal)824 kcal
Vetten44.9 g
waarvan verzadigd8.4 g
Koolhydraten64 g
waarvan suikers20.2 g
Vezels12.7 g
Eiwitten34.5 g
Zout3.2 g

Benodigdheden

Koekenpan met deksel
Saladekom
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Verhit 1/2 el olijfolie in een pan met deksel op middelhoog vuur en bak de kipburger 5 minuten.
  • Snijd ondertussen de ui in halve ringen.
  • Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pikant! Gebruik naar smaak) en snijd de rode peper fijn.
Bakken
2
  • Voeg de ui en de rode peper toe aan de pan en bak 4 - 5 minuten mee.
  • Bak ondertussen het broodje 6 - 8 minuten in de oven.
Salade maken
3
  • Snijd de tomaat en de komkommer in kleine blokjes. Laat de mais uitlekken. 
  • Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie en 1/2 el witte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout. Meng de tomaat, mais, komkommer en sla door de dressing.
  • Meng in een kleine kom de mayonaise met de zoet-pikante chilisaus.
Serveren
4
  • Snijd de broodjes open en beleg met de kipburger en ui.
  • Werk af met wat chilimayonaise.
  • Meng de overige chilimayonaise door de salade. Breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer de broodjes met de salade ernaast.

Weetje: Mais is een goede bron van magnesium - belangrijk voor de vorming van bot en spieren. Andere magnesiumrijke ingrediënten zijn pinda's, peulvruchten, banaan, volkoren granen en cacao.