Winter en stamppot horen bij elkaar en om ervoor te zorgen dat je niet de hele winter door dezelfde stamppotjes eet, zorgen wij voor variatie. Vandaag staat er een zoete stamppot met een visje op het menu – weer eens wat anders!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
150 gram
Kruimige aardappelen
150 gram
Zoete aardappel
1 stuk(s)
Prei
½ stuk(s)
Rode ui
½ stuk(s)
Citroen
20 gram
Spekblokjes
1 stuk(s)
Victoriabaarsfilet
(Bevat Vis)
1 el
Roomboter
(Bevat Melk (inclusief lactose))
naar smaak
Peper en zout
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen en de bataat. Weeg de bataat af en schil de aardappelen en de bataat of was ze grondig en snijd in grove stukken. Snijd de prei in dunne ringen. Snijd de rode ui in halve ringen. Rasp de schil van de citroen en pers de helft uit, snijd de andere helft in parten.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel en roerbak de prei 2 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout en voeg per persoon 2 el water toe. Zet op middellaag vuur en stoof de prei, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Schep af toe om. Kook de aardappelen en bataat in 12 – 15 minuten gaar. Giet af en laat staan met het deksel op de pan.
Verhit ondertussen een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur en bak de spekblokjes samen met de rode ui in 4 – 5 minuten knapperig. Haal uit de pan en bewaar apart. Laat het bakvet in de pan.
Dep de victoriabaarsfilet droog met keukenpapier. Besprenkel elke victoriabaarsfilet met 1 tl citroenrasp en breng op smaak met peper en zout. Verhit de rest van de roomboter in dezelfde koekenpan met bakvet op middelhoog vuur en bak de victoriabaarsfilet 2 – 3 minuten per kant.
Stamp de bataat en aardappelen tot een grove puree met een aardappelstamper. Voeg 1 el citroensap per persoon toe. Meng de helft van de rode ui, de helft van de spekblokjes en de gestoofde prei door de stamppot.
Verdeel de stamppot over de borden en leg de victoriabaars erop. Leg de citroenpartjes erbij en garneer met de overige rode ui en spekblokjes.