HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconEenpanspasta Kip Alfredo
topBanner
Eenpanspasta kip Alfredo

Eenpanspasta kip Alfredo

met broccoli en geraspte kaas

Lees meer

Voor het bereiden van deze pasta heb je slechts één pan nodig. Hierdoor smelten alle smaken in dit gerecht samen én het scheelt je afwas!

Labels:FamilieLekker snelFamilie
Allergenen:Melk (inclusief lactose)TarweGluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Knoflookteen

200 gram

Kipfiletreepjes met grillkruiden

200 ml

Kookroom

(BevatMelk (inclusief lactose))

180 gram

Penne

(BevatTarwe, GlutenKan bevattenSoja)

360 gram

Broccoli

50 gram

Geraspte belegen kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Ui

Zelf toevoegen

400 ml

Kippenbouillon

naar smaak

Peper en zout

2 tl

Wittewijnazijn

1.5 el

Olijfolie

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3742 kJ
Energie (kcal)894 kcal
Energie (kJ)3742 kJ
Energie (kcal)894 kcal
Vetten43.0 g
Vetten43.0 g
waarvan verzadigd20.0 g
waarvan verzadigd20.0 g
Koolhydraten75 g
Koolhydraten75 g
waarvan suikers10.0 g
waarvan suikers10.0 g
Vezels6.83 g
Vezels6.83 g
Eiwitten50 g
Eiwitten50 g
Zout3.0 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Hapjespan met deksel
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1
  • Bereid 200 ml bouillon per persoon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. 
  • Bak de kipfiletreepjes in 1 - 2 minuten rondom bruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
  • Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in dezelfde pan op middelhoog vuur en fruit de knoflook en ui 1 - 2 minuten.
2
  • Voeg de kippenbouillon, kookroom, penne en 1 tl wittewijnazijn per persoon toe aan de pan. Breng op smaak met peper en zout. Kook de pasta, afgedekt, 14 - 16 minuten op laag vuur, of tot de pasta gaar is (zie Tip). Roer af en toe door. 
  • Snijd ondertussen de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de steel in kleine blokjes.

Tip: Tip: Kookt de pasta snel droog? Voeg dan wat extra water toe tijdens het koken.

3
  • Voeg in de laatste 10 - 12 minuten de broccoli toe en roer door (zie Tip). 
  • Voeg in de laatste 5 minuten de kip toe aan de pan en roer door.

Tip: Vind je de saus te waterig? Draai het vuur iets hoger en kook de saus iets langer in zonder deksel.

4
  • Haal de pan van het vuur en roer 2/3 van de geraspte kaas door de pasta. Voeg peper en zout toe naar smaak.
  • Verdeel de pasta over diepe borden en garneer met de overige kaas. 

Tip: Broccoli wordt niet voor niets gezien als een supergroente. Het is rijk aan onder andere calcium, kalium, ijzer en vitamine B, C en E.