Pitabroodjes met zelfgemaakte tonijnsalade
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pitabroodjes met zelfgemaakte tonijnsalade

Pitabroodjes met zelfgemaakte tonijnsalade

met limoen, kokos en geroosterde bospeen met hazelnoten

Je brengt de zelfgemaakte tonijnsalade op smaak met limoen, rode peper en kokosrasp. Samen met de bospeen en knapperige hazelnoten vormt dit een feestje op je bord!

Labels:
Familie
Allergenen:
Mosterd
Eieren
Tarwe
Vis
Hazelnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd35 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

¼ bosje(s)

Bospeen

½ stuk(s)

Ui

¼ stuk(s)

Rode peper

¼ stuk(s)

Limoen

5 gram

Kokosrasp

(Kan bevatten Noten, Sesamzaad, Pinda's)

40 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

2 stuk(s)

Pitabroodje

(Bevat Tarwe)

1 blik(ken)

Tonijn in olijfolie

(Bevat Vis)

10 gram

Hazelnoten

(Bevat Hazelnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)868 kcal
Energie (kJ)3633 kJ
Vetten55.2 g
waarvan verzadigd8.3 g
Koolhydraten64.5 g
waarvan suikers9.7 g
Vezels10.9 g
Eiwitten22.6 g
Zout2.1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Rasp
Bakplaat met bakpapier
Kom

Instructies

Bospeen koken
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Weeg de juiste hoeveelheid bospeen af. Breng water aan de kook in een ruime pot met deksel voor de bospeen. Verwijder het loof van de bospeen, maar laat een klein stukje groen zitten. Snijd de bospenen in de lengte doormidden. Snijd eventuele grote bospenen in kwarten. Kook de bospeen, afgedekt, 5 minuten in de pot met deksel. Giet daarna af.

Weetje: Wist je dat je het loof van de bospeen ook kunt eten? Het zit zelfs bomvol vitaminen en mineralen zoals calcium, kalium, vitamine C en vitamine K. Naast pesto kun je er ook soep van maken of kruidenthee van zetten.

Specerijen voorbereiden
2

Snipper ondertussen de ui heel fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pikant! Gebruik naar smaak) en snijd fijn. Rasp de schil met een fijne rasp en pers de limoen uit. Hak de hazelnoten grof.

Bospeen roosteren
3

Verdeel de bospeen en de helft van de ui over een bakplaat met bakpapier, besprenkel met de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Bak 15 – 20 minuten in de oven. Strooi na 10 minuten de hazelnoten over de bospeen.

Mengen
4

Laat de tonijn uitlekken. Meng in een kom de rode peper, tonijn, mayonaise, kokosrasp en overige ui met per persoon: 1/2 tl limoenrasp en 1/2 el limoensap (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Dit gerecht bevat veel calorieën. Let jij op je calorie-inname? Vervang dan de mayonaise door een lichter alternatief zoals yoghurt of plattekaas.

Pitabroodjes bakken
5

Besprenkel de pitabroodjes met water, snijd een klein stukje open en vul met het tonijnmengsel. Leg in de laatste 5 minuten de pitabroodjes tussen de bospeen en bak mee in de oven (zie Tip).

Tip: Maak je dit gerecht voor meer dan 2 personen en heb je een kleine oven? Verwarm de pita's dan in een broodrooster en vul daarna pas met het tonijnmengsel.

Serveren
6

Serveer de gevulde pitabroodjes met de bospeen en garneer met de overige limoenrasp.