Wentelteefjes van suikerbollen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Wentelteefjes van suikerbollen

Wentelteefjes van suikerbollen

Met crème frâiche en citroenmelisse

Wentelteefjes kunnen wat ons betreft altijd! Maak dit gerecht dus ook gerust op een weekend-ochtend. De crème fraîche en de citroenmelisse zorgen voor frisheid, die deze stevige bollen goed kunnen gebruiken.

Allergenen:
Eieren
Melk (inclusief lactose)
Gluten
Lupine
Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

125 ml

Biologische halfvolle melk

(Bevat Melk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Friese suikerbol

(Bevat Gluten, Eieren, Melk (inclusief lactose), Lupine, Noten)

6 leaves

Verse citroenmelisse

4 el

Biologische crème fraîche

(Bevat Melk (inclusief lactose))

3 tl

Gemalen kaneel

Zelf toevoegen

1 el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

3 el

Suiker

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2469 kJ
Energie (kcal)590 kcal
Vetten24 g
waarvan verzadigd14.4 g
Koolhydraten78 g
waarvan suikers51.9 g
Vezels1 g
Eiwitten13 g
Zout0.9 g

Instructies

Halveer de suikerbollen
1

Snijd van de Friese reuzebollen de bovenkant en de onderkant af. Snijd de citroenmelisse in reepjes

2

Meng in een ondiep bord de suiker met kaneel. Klop in een ander ondiep bord met een garde de melk met het ei.

3

Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Wentel ondertussen de suikerbollen door het eimengsel en vervolgens door het suikermengsel. Leg de suikerbollen in de pan en bak ongeveer 4 minuten per kant, of tot ze stevig beginnen te worden.

Serveren
4

Verdeel de wentelteefjes over de borden, serveer met de crème fraîche en garneer met de citroenmelisse.