Orzo met rundergehakt met köftekruiden
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Orzo met rundergehakt met köftekruiden

Orzo met rundergehakt met köftekruiden

met mascarpone, spinazie en prei

Het rundergehakt in dit gerecht is alvast gekruid met köftekruiden – deze Turkse kruidenmix met komijn, kardemom en munt vult je keuken met heerlijke aroma’s!

Labels:
Familie
Allergenen:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

¼ stuk(s)

Rode peper

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

50 gram

Spinazie

½ stuk(s)

Prei

75 gram

Orzo

(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)

¼ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

½

Tomatenpuree

100 gram

Rundergehakt met köftekruiden

(Kan bevatten Eieren, Mosterd, Selderij, Soja, Gluten)

15 gram

Geraspte Italiaanse kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

25 gram

Mascarpone

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] boter

175 ml

Zoutarme groentebouillon

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3358 kJ
Energie (kcal)803 kcal
Vetten38.3 g
waarvan verzadigd21.3 g
Koolhydraten72.1 g
waarvan suikers16 g
Vezels12.6 g
Eiwitten37.6 g
Zout2.1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Grote hapjespan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon in een pot met deksel.
  • Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pikant! Gebruik naar smaak) en snijd fijn. 
  • Kook de orzo, afgedekt, in 8 - 10 minuten droog in de pot met deksel op laag vuur (zie Tip). Schep regelmatig om. 

Tip: Voeg eventueel extra water toe als de orzo te droog wordt.

Saus maken
2
  • Verhit de boter in een grote sauteerpan met deksel op middelmatig vuur. Fruit de ui, knoflook, Midden-Oosterse kruidenmix en rode peper 2 minuten.
  • Voeg de tomatenpuree en het rundergehakt toe en bak in 3 minuten los.
  • Snijd ondertussen de prei in halve ringen.
Op smaak brengen
3
  • Voeg de prei en de spinazie toe aan de sauteerpan en bak, afgedekt, 5 minuten mee.
  • Voeg de balsamicoazijn en de orzo toe en bak 1 minuut mee.
  • Voeg de helft van de mascarpone toe en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de orzo over de borden en serveer met de overige mascarpone.
  • Garneer met de geraspte Italiaanse kaas.