In dit gerecht zitten veel ingrediënten die we kennen uit de Midden-Oosterse keuken, zoals parelgerst, karwijzaad en merguezworstjes. Deze pittige worstjes zijn gekruid met foelie, peterselie en laurier, heerlijk in combinatie met groenten zoals gele paprika en courgette.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
85 gram
Parelgerst
(Bevat Gluten)
2 stuk(s)
Rundermerguez
(Bevat Soja, Mosterd, Selderij Kan bevatten Gluten, Eieren)
½ stuk(s)
Gele paprika
½ stuk(s)
Courgette
2 stuk(s)
Bosui
¼ tl
Karwijzaad
1 tl
Paprikapoeder
225 ml
Groentebouillon
½ el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de parelgerst. Voeg de parelgerst toe en kook, afgedekt, in 25 minuten droog. Roer tussendoor goed over de bodem van de pan om aanbranden te voorkomen.
Prik ondertussen de merguezworstjes met een scherp mesje 3 keer in. Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan en bak de merguezworstjes in 6 minuten op middelhoog vuur rondom bruin. Zet het vuur uit, haal uit de pan en bewaar ingepakt in aluminiumfolie.
Snijd ondertussen de gele paprika in smalle repen. Halveer de courgette in de lengte en snijd vervolgens in dunne halve plakken. Snijd de lente-ui in fijne ringen.
Zet de wok of hapjespan met het bakvet van de merguezworstjes terug op middelhoog vuur. Voeg de paprika, de courgette, het karwijzaad en het paprikapoeder toe en bak 5 minuten (zie tip).
Voeg de parelgerst en ¾ van de lente-ui toe aan de wok of hapjespan met groenten. Leg de merguezworstjes ertussen en laat nog 2 – 3 minuten doorgaren op laag vuur. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de overige lente-ui.