Rijkgevuld roerei met salade
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rijkgevuld roerei met salade

Rijkgevuld roerei met salade

Met feta, gebakken aardappelen en mayonaise

Van frittata tot shakshuka - met eieren kun je ook met de avondmaaltijd alle kanten op. Vandaag maak je roerei met lekker veel verse ingrediënten. De tomaat maakt het zoet en fris, terwijl de feta zorgt voor pit.

Labels:
Veggie
Familie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Eieren
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

250 gram

Vastkokende aardappelen

½ stuk(s)

Komkommer

1.5 stuk(s)

Tomaat

1 stuk(s)

Bosui

40 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

20 gram

Mesclun

2 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

25 gram

Mayonaise

(Bevat Eieren, Mosterd)

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

½ el

Extra vierge olijfolie

½ tl

Wittewijnazijn

½ el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3506 kJ
Energie (kcal)838 kcal
Vetten54 g
waarvan verzadigd15.5 g
Koolhydraten55 g
waarvan suikers8.7 g
Vezels7 g
Eiwitten27 g
Zout1.5 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Saladekom
Koekenpan
Kom

Instructies

parten
1

Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in parten. Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de aardappelen 25 – 35 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur. Haal na 20 minuten de deksel van de pan. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout.

feta
2

Snijd ondertussen de komkommer in halve plakken. Snijd de tomaat in blokjes en snijd de lente-ui in fijne ringen. Verkruimel de feta.

dressing
3

Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie en de wittewijnazijn tot een dressing. Beng op smaak met peper en zout. Voeg de komkommer, de mesclun, de helft van de feta en de helft van de tomaten toe.

bakken
4

Verhit de roomboter in een koekenpan en bak de lente-ui en de overige tomaat 3 – 4 minuten.

schuddne
5

Kluts ondertussen de eieren met een vork in een kom en breng op smaak met peper en zout. Giet het eimengsel in de koekenpan met tomaat, voeg de overige feta toe en laat het ei al roerend stollen.

Serveren
6

Verdeel het roerei over de borden en serveer met de gebakken aardappelen, de mayonaise en de salade.