Stir-fry met bulgogisaus en boerenworst
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stir-fry met bulgogisaus en boerenworst

Stir-fry met bulgogisaus en boerenworst

met noedels, spitskool en sesamzaad

De spitskool zit al gesneden in je box. Hierdoor zet je gemakkelijk een lekkere maaltijd op tafel.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Familie
Allergenen:
Sulfiet
Tarwe
Sesamzaad
Vis
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1.25 tl

Verse gember

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

¼ bosje(s)

Lente-ui

1 stuk(s)

Varkensboerenworst

(Kan bevatten Mosterd, Selderij, Soja, Gluten, Eieren)

100 gram

Gesneden spitskool

20 gram

Bulgogisaus

(Bevat Sulfiet, Tarwe, Sesamzaad, Vis, Soja)

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

¼ zakje(s)

Sesamzaad

(Bevat Sesamzaad Kan bevatten Noten, Pinda's)

0.13 stuk(s)

Rode peper

½ stuk(s)

Paprika

50 gram

Mie noedels

(Bevat Tarwe)

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

1 tl

Wittewijnazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2571 kJ
Energie (kcal)614 kcal
Vetten27.6 g
waarvan verzadigd8.1 g
Koolhydraten57.3 g
waarvan suikers14.8 g
Vezels8.6 g
Eiwitten30.1 g
Zout3 g

Benodigdheden

Rasp
Pan met deksel
Hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng water aan de kook in een ruime pot met deksel voor de noedels.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember met een fijne rasp. Snipper de ui. Snijd de paprika in reepjes. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pikant! Gebruik naar smaak) en snijd de rode peper fijn.
  • Snijd de lente-ui in fijne ringen. Houd een klein deel van het groene gedeelte apart ter garnering.
Vlees bakken
2
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een sauteerpan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook, gember, ui en rode peper 1 - 2 minuten.
  • Snijd het vel van de boerenworst open en knijp het vlees uit het vel. Druk met een spatel het worstvlees in kleinere stukken en bak 2 - 3 minuten al roerend. 
  • Kook ondertussen de noedels 2 - 3 minuten in de pot met deksel.
  • Voeg in de laatste minuut de gesneden spitskool toe en kook mee.
Groenten bakken
3
  • Voeg de bulgogisaus, de lente-ui en de paprika toe aan de sauteerpan en bak 4 - 5 minuten. 
  • Giet de noedels en spitskool af en voeg toe aan de sauteerpan. Breng op smaak met peper en zout.
  • Blus het geheel af met de sojasaus en per persoon: 1 tl wittewijnazijn en 1 el water (zie Tip). Meng alles goed door elkaar en verhit nog 1 minuut op hoog vuur.

Tip: Let jij op je zoutinname? Laat de sojasaus dan achterwege en voeg eventueel na het serveren naar smaak een beetje toe.

Serveren
4
  • Verdeel de noedels met de groenten over de borden.
  • Garneer het geheel met het sesamzaad en het overige groene gedeelte van de lente-ui.

Weetje: Dithiolthionen zijn bioactieve stoffen die voorkomen in knoflook. Ze hebben een positief effect op het cholesterolgehalte en werken als antioxidant.