In sojascheuten zitten veel vezels. Deze voedingsvezels zorgen voor een gezonde werking van de darmen, een goede spijsvertering en een verzadigd gevoel na de maaltijd!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
1 stuk(s)
Speklap
80 gram
Garnalen
(Bevat Schaaldieren)
10 gram
Mix van verse gember, knoflook en rode peper
1 stuk(s)
Sjalot
½ stuk(s)
Rode puntpaprika
¼ bosje(s)
Lente-ui
50 gram
Sojascheuten
10 ml
Vissaus
(Bevat Vis)
10 ml
Sojasaus
(Bevat Soja, Tarwe)
½ zakje(s)
Zoete Aziatische saus
(Bevat Soja, Tarwe)
15 gram
Gefrituurde uitjes
(Bevat Tarwe Kan bevatten Sesamzaad, Gluten, Pinda's, Noten)
¼ stuk(s)
Limoen
5 gram
Verse koriander
(Kan bevatten Selderij)
50 gram
Volkoren rijstnoedels
(Bevat Tarwe)
1.5 el
Zonnebloemolie
25 ml
Zoutarme groentebouillon
tl
Sambal
Snijd de sjalot in dunne halve ringen. Snijd de puntpaprika in dunne ringen. Snijd de lente-ui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar (zie Tip). Snijd de limoen in partjes. Was de sojascheuten en houd apart. Hak de koriander grof.
Tip: Hoe dunner je de groenten snijdt, hoe sneller ze gaar worden tijdens het wokken.
Breng water aan de kook in een ruime pot met deksel voor de noedels. Kook de noedels, afgedekt, in 2 - 5 minuten gaar. Giet af in een vergiet en spoel onder koud water. Roer goed door en laat de noedels uitlekken. Bereid de bouillon (zie Tip).
Tip: Is het lastig om 25 ml bouillon per persoon te bereiden? Bereid dan 500 ml bouillon met 1 bouillonblokje en meet daarna de juiste hoeveelheid af. De overige bouillon kun je invriezen voor een volgende keer of bewaren voor een klein lunchsoepje de volgende dag.
Snijd de speklappen in dunne reepjes van maximaal 1 cm dik. Verhit 1 el zonnebloemolie per persoon in een wok op hoog vuur en bak de spekreepjes in 4 - 5 minuten krokant.
Voeg de sjalot toe en bak 3 - 4 minuten. Voeg daarna de garnalen, puntpaprika, het witte gedeelte van de lente-ui en de mix van verse gember, knoflook en rode peper toe en wok 2 - 3 minuten mee.
Meng ondertussen in een kleine kom de bouillon, sojasaus, vissaus (let op: zout! Gebruik naar smaak), zoete Aziatische saus met sambal naar smaak en per persoon: 1/2 el zonnebloemolie en het sap van 1 limoenpartje. Meng de saus goed door met een garde of een vork. Zet het vuur laag en voeg de noedels en de helft van de sojascheuten toe aan de pan. Schep het geheel goed door elkaar en voeg dan de saus toe. Meng nog eens goed door.
Verdeel de Hokkien Mee over de borden en garneer met de overige sojascheuten, het groene gedeelte van de lente-ui, de gefrituurde uitjes en de koriander. Serveer met de overige limoenpartjes en eventueel extra sambal naar smaak.