BestellenCadeaubon
Frisse stoemp met Zwitserse schijf
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Frisse stoemp met Zwitserse schijf

Frisse stoemp met Zwitserse schijf

met rucola, paprika en saus van ui

Vadouvan is een Franse variant op een Indiaas specerijenmengsel. De smaak is kenmerkend en aromatisch - een mix van pikant, zoet en rokerig.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Familie
Allergenen:
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Tarwe
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd25 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

20 gram

Rucola

1 stuk(s)

Wortel

½ stuk(s)

Paprika

1 stuk(s)

Ui

100 gram

Zwitserse schijf

(Bevat Gluten, Melk (inclusief lactose), Tarwe Kan bevatten Soja, Selderij, Eieren, Mosterd)

⅓ zakje(s)

Vadouvan

(Bevat Mosterd)

Zelf toevoegen

½ el

Suiker

200 ml

Runderbouillon

1 tl

Mosterd

5 ml

Melk

1.25 el

Boter

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2895 kJ
Energie (kcal)692 kcal
Energie (kJ)2895 kJ
Energie (kcal)692 kcal
Vetten35.3 g
Vetten35.3 g
waarvan verzadigd16.4 g
waarvan verzadigd16.4 g
Koolhydraten64.4 g
Koolhydraten64.4 g
waarvan suikers12.3 g
waarvan suikers12.3 g
Vezels13.7 g
Vezels13.7 g
Eiwitten26.3 g
Eiwitten26.3 g
Zout2.9 g
Zout2.9 g

Benodigdheden

Soeppan of grote pan met deksel
Aluminiumfolie
Aardappelstamper

Instructies

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon.
  • Was of schil de aardappelen en wortel. Snijd de aardappelen in kwarten en snijd de wortel in stukken van 2 cm. Snijd de paprika in blokjes. Snijd de ui in halve ringen.
  • Zorg dat de aardappel en wortel net onder water staan in een grote pot met deksel. Breng afgedekt aan de kook. Kook in 12 – 15 minuten gaar.
  • Voeg in de laatste 3 minuten de paprika toe. Giet af en houd afgedekt warm.

Weetje: Wist je dat aardappelen supergezonde energiebronnen zijn? Naast veel vezels en kalium bevatten ze ook veel vitaminen, zoals vitamine B6 en B11 voor je energieniveau, en vitamine C voor een sterke weerstand.

Saus maken
2
  • Verhit 1/2 el boter per persoon in een pan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak in 3 - 4 minuten goudbruin.
  • Voeg de bouillon en per persoon: 1/2 el suiker en 1/2 tl mosterd toe. Laat de saus 3 - 5 minuten reduceren, haal van het vuur en breng op smaak met peper en zout.
Bakken
3
  • Verhit 1/2 el boter per persoon in een tweede pan op middelhoog vuur. Bak de Zwitserse schijf 3 - 4 minuten per kant, of tot hij bruin is.
  • Haal uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.
Serveren
4
  • Stamp de aardappelen en groenten met een aardappelstamper tot een grove stoemp. Voeg een scheutje melk en per persoon: 1/4 el boter en 1/2 tl mosterd toe om het geheel smeuïg te maken. Meng de rucola erdoor en breng op smaak met 1 tl vadouvan per persoon, peper en zout.
  • Verdeel de stoemp over de borden, leg de Zwitserse schijf ernaast en verdeel de saus over de stoemp.

Tip: De vadouvan kruiden zijn sterk van smaak. Houd je hier niet van? Gebruik dan 1/2 tl per persoon of laat achterwege.