
Frisse stoemp met Zwitserse schijf
met rucola, paprika en saus van ui
Vadouvan is een Franse variant op een Indiaas specerijenmengsel. De smaak is kenmerkend en aromatisch - een mix van pikant, zoet en rokerig.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
Ingrediënten
200 gram
Aardappelen
20 gram
Rucola
1 stuk(s)
Wortel
½ stuk(s)
Paprika
1 stuk(s)
Ui
100 gram
Zwitserse schijf
(Bevat Gluten, Melk (inclusief lactose), Tarwe Kan bevatten Soja, Selderij, Eieren, Mosterd)
⅓ zakje(s)
Vadouvan
(Bevat Mosterd)
Zelf toevoegen
½ el
Suiker
200 ml
Runderbouillon
1 tl
Mosterd
5 ml
Melk
1.25 el
Boter
naar smaak
Peper en zout
Voedingswaarden
Benodigdheden
Instructies
- Bereid de bouillon.
- Was of schil de aardappelen en wortel. Snijd de aardappelen in kwarten en snijd de wortel in stukken van 2 cm. Snijd de paprika in blokjes. Snijd de ui in halve ringen.
- Zorg dat de aardappel en wortel net onder water staan in een grote pot met deksel. Breng afgedekt aan de kook. Kook in 12 – 15 minuten gaar.
- Voeg in de laatste 3 minuten de paprika toe. Giet af en houd afgedekt warm.
Weetje: Wist je dat aardappelen supergezonde energiebronnen zijn? Naast veel vezels en kalium bevatten ze ook veel vitaminen, zoals vitamine B6 en B11 voor je energieniveau, en vitamine C voor een sterke weerstand.
- Verhit 1/2 el boter per persoon in een pan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak in 3 - 4 minuten goudbruin.
- Voeg de bouillon en per persoon: 1/2 el suiker en 1/2 tl mosterd toe. Laat de saus 3 - 5 minuten reduceren, haal van het vuur en breng op smaak met peper en zout.
- Verhit 1/2 el boter per persoon in een tweede pan op middelhoog vuur. Bak de Zwitserse schijf 3 - 4 minuten per kant, of tot hij bruin is.
- Haal uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.
- Stamp de aardappelen en groenten met een aardappelstamper tot een grove stoemp. Voeg een scheutje melk en per persoon: 1/4 el boter en 1/2 tl mosterd toe om het geheel smeuïg te maken. Meng de rucola erdoor en breng op smaak met 1 tl vadouvan per persoon, peper en zout.
- Verdeel de stoemp over de borden, leg de Zwitserse schijf ernaast en verdeel de saus over de stoemp.
Tip: De vadouvan kruiden zijn sterk van smaak. Houd je hier niet van? Gebruik dan 1/2 tl per persoon of laat achterwege.