Naanpizza met yazzara, rundergehakt en spinazie
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Naanpizza met yazzara, rundergehakt en spinazie

Naanpizza met yazzara, rundergehakt en spinazie

met frisse salade van cherrytomaten

Yazzara is een frisse groentedip gemaakt van pompoen, wortel, room en gember. Het geeft jouw naanpizza kleur, geur en pit!

Labels:
Familie
Familie
Allergenen:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Naanbrood

(Bevat Tarwe)

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

100 gram

Rundergehakt met köftekruiden

100 gram

Spinazie

65 gram

Rode kerstomaten

40 gram

Yazzara

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Witte balsamicoazijn

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)783 kcal
Energie (kJ)3277 kJ
Vetten38.1 g
waarvan verzadigd10.1 g
Koolhydraten65 g
waarvan suikers11.8 g
Vezels9.2 g
Eiwitten42.8 g
Zout2.6 g

Benodigdheden

Koekenpan
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Bak het naanbrood 4 - 6 minuten in de voorverwarmde oven (zie Tip).
  • Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.

Tip: Je kunt het naanbrood ook vlak voor het beleggen toasten in een broodrooster.

Bakken
2
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de knoflook en ui 2 - 3 minuten. 
  • Voeg het rundergehakt toe en bak 3 minuten mee. 
  • Voeg de helft van de spinazie toe en bak nog 2 minuten (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout.

Tip: De overige spinazie en cherrytomaten gebruik je voor de salade. Heb je liever gebakken groenten? Voeg dan alle spinazie en de cherrytomaten toe aan het gehakt in de pan en laat de dressing uit stap 3 achterwege.

Salade maken
3
  • Halveer ondertussen de rode cherrytomaten.
  • Snijd de overige spinazie fijn of laat heel. 
  • Maak in een saladekom een dressing van de witte balsamicoazijn, de extra vierge olijfolie, peper en zout.
  • Meng de cherrytomaten en spinazie door de dressing in de saladekom.

Tip: Spinazie bevat veel voedingsstoffen, waaronder ijzer. IJzer is essentieel voor het vervoeren van zuurstof in ons lichaam, wat bijdraagt aan een energiek gevoel.

Serveren
4
  • Smeer de afgebakken naan in met de yazzara.
  • Schep het gehakt met de spinazie erop.
  • Serveer de naanpizza met de salade.