Skip to main content
Snelle mujadara met linzen en rijst
Snelle mujadara met linzen en rijst

Snelle mujadara met linzen en rijst

Met spiegelei en yoghurt-tahinsaus

Kruidig, rijk van smaak en lekker vullend - dat is mujadara in een notendop. Je maakt dit Midden-Oosterse gerecht van gebakken linzen en rijst met gekarameliseerde uien. Deze snelle versie serveer je met een frisse yoghurt-tahinsaus en je maakt het helemaal af met een spiegelei

Labels:
Veggie
Allergenen:
Ei
Melk (inclusief lactose)
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

40 gram

Basmatirijst

1 stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Rode paprika

½ blik(ken)

Linzen

1 tl

Gemalen komijnzaad

1.5 tl

Gemalen korianderzaad

¼ stuk(s)

Citroen

6 bosje(s)

Verse koriander

2 stuk(s)

Ei

50 gram

Yoghurt-tahinsaus

Zelf toevoegen

1.25 el

Olijfolie

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2937 kJ
Energie (kcal)702 kcal
Vetten36 g
waarvan verzadigd8.3 g
Koolhydraten59 g
waarvan suikers11.9 g
Vezels14 g
Eiwitten29 g
Zout1.3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Wok
Koekenpan

Instructies

Rijst koken
1

• Kook 125 ml water per persoon in een pan met deksel voor de rijst .
• Weeg 40 g rijst per persoon af t, voeg met een snuf zout toe aan de pan met kokend water en kook de rijst, afgedekt, 12 – 14 minuten.
• Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen.

Snijden en bakken
2

• Snijd de sjalot in dunne halve ringen, snijd de rode paprika in dunne repen en giet de linzen af.
• Verhit de olijfolie in een wok en bak de sjalot in 3 minuten bruin op hoog vuur • Voeg de paprika, de gemalen komijn en koriander en een snuf zout toe en bak 6 minuten.

Snijden, bakken, mengen
3

• Snijd ondertussen de citroen in partjes en hak de koriander grof. • Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak per persoon 2 eieren. • Voeg de rijst, linzen, peper en zout toe aan de wok en roer goed.

Serveren
4

• Verdeel het gerecht over de borden. • Knijp er naar smaak de partjes citroen over uit. • Leg de spiegeleieren erop. Bestrooi met de koriander, peper en zout en besprenkel met de yoghurt-tahinsaus

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Wijtingfilet met groene asperges, roseval aardappelen en tomatensalsa

Wijtingfilet met groene asperges, roseval aardappelen en tomatensalsa

Je bakt de wijtingfilet op de huid en serveert hem met een frisse salsa van romatomaat
Salade van warmgerookte makreel met knoflookbrood

Salade van warmgerookte makreel met knoflookbrood

Frisse salade met citroen en knoflookbrood uit de oven
Volkoren bulgur met kipfilet, koolrabi en appel

Volkoren bulgur met kipfilet, koolrabi en appel

De kipfilet is gekruid met Indiase kruiden
Worst van Brandt & Levie, salade met warme paprika en gebakken krieltjes

Worst van Brandt & Levie, salade met warme paprika en gebakken krieltjes

Heerlijke worst met venkelzaad en een salade met verse oregano
Kokos-vissoep met noedels en citroengras

Kokos-vissoep met noedels en citroengras

Een typisch Aziatische noedelsoep met koriander
Witte asperges met boerenachterham, gekookt ei en peterselie

Witte asperges met boerenachterham, gekookt ei en peterselie

Het witte goud op traditionele wijze bereid
Risotto van parelgerst met pecorino en groenten

Risotto van parelgerst met pecorino en groenten

Met smaakvolle pruimtomaat
Penne integrale met een saus van boerenkool en roomkaas

Penne integrale met een saus van boerenkool en roomkaas

Omdat boerenkool ook heerlijk smaakt bij pasta
Indonesische curry met sperziebonen, groene kool en basmatirijst

Indonesische curry met sperziebonen, groene kool en basmatirijst

De zoete smaak van bataat past goed bij de kruidige currypasta
Jack’s witte tonijn met farfalle in cherrytomatensaus

Jack’s witte tonijn met farfalle in cherrytomatensaus

Een smaakvolle tomatensaus met verse tijm en zwarte balsamicoazijn
Fusilli met reuzengarnalen, broccoli en citroenroomsaus

Fusilli met reuzengarnalen, broccoli en citroenroomsaus

Een kleurrijk gerecht met groene broccoli en rode paprika
In Libanees platbrood gerolde falafel met rodekool

In Libanees platbrood gerolde falafel met rodekool

Een Midden-Oosters gerecht met Hollandse rodekool
Oosterse andijviecurry met honingpinda’s

Oosterse andijviecurry met honingpinda’s

Een romig gerecht met kokosmelk
Varkenshaaspuntjes met pikante uienchutney

Varkenshaaspuntjes met pikante uienchutney

Laat je verrassen door de smaken uit het Midden-Oosten
Varkenshaasgyros met platbrood en zelfgemaakte tzatziki

Varkenshaasgyros met platbrood en zelfgemaakte tzatziki

Een traditioneel Grieks gerecht met malse varkenshaas
Gevulde paprika met parelcouscous, kip en groenten

Gevulde paprika met parelcouscous, kip en groenten

De kippendijfilet is gekruid met ras el hanout
Kruidige kipgyros met pitabroodjes en rodekool

Kruidige kipgyros met pitabroodjes en rodekool

Met romige labne uit het Midden-Oosten
Romige fettuccine met garnalen en rozemarijn

Romige fettuccine met garnalen en rozemarijn

Met courgette en pruimtomaat
Heekfilet uit de oven met sperziebonen en aardappelen

Heekfilet uit de oven met sperziebonen en aardappelen

Een vispakketje met citroen en verse tijm
Spaghetti aglio olio met grana padano en romatrostomaten

Spaghetti aglio olio met grana padano en romatrostomaten

Een traditioneel pastagerecht met olijfolie en knoflook

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Steak met zwartepepersaus

Steak met zwartepepersaus

met sperziebonen, zongedroogde tomaten en aardappelwedges
Loaded fries met bulgogi rundvlees op z'n Koreaans

Loaded fries met bulgogi rundvlees op z'n Koreaans

met zoetzure komkommer, koriander en pinda's
Romige farfalle met kip en venkel

Romige farfalle met kip en venkel

met Parmigiano Reggiano, spinazie en rode peper
Biefstukreepjes met mangosalsa

Biefstukreepjes met mangosalsa

met rijst, koolsla en Mexicaanse kruiden
Geglaceerde zalmfilet met pesto alla genovese en spaghetti

Geglaceerde zalmfilet met pesto alla genovese en spaghetti

met geroosterde bamsamico-tomaatjes en courgette
Bulgurbowl met kipgehaktballetjes

Bulgurbowl met kipgehaktballetjes

met geroosterde-paprikasaus, champignons en courgette
Gele rijstpilav met broccolini, sojabonen en Thais basilicum

Gele rijstpilav met broccolini, sojabonen en Thais basilicum

met seroendeng-garnering, snijbonen en rode peper
Hoisin-noedels met kip en wokgroenten

Hoisin-noedels met kip en wokgroenten

met lente-ui en pinda's
Romige groentesoep met pulled chicken

Romige groentesoep met pulled chicken

verborgen wortel en courgette! | met basilicum en zonnebloempitten
Romige wraps met kikkererwten en yoghurtsaus

Romige wraps met kikkererwten en yoghurtsaus

met komkommersalade en gomasio
Aardappelsalade met warmgerookte zalm en dilledressing

Aardappelsalade met warmgerookte zalm en dilledressing

met citroenmayonaise, ingelegde ui en sperziebonen
Hartige zoete-aardappelsoep

Hartige zoete-aardappelsoep

met zure room, zuurdesembroodje en pompoenpitten
Steak met kruidendressing en koolsla

Steak met kruidendressing en koolsla

met patatjes, pikante mayonaise en komkommer
Kikkererwtencurry met sticky aubergine

Kikkererwtencurry met sticky aubergine

met rijst, zoete aardappel, limoen en koriander
Sticky buikspek ramen met oesterzwammen en kimchi

Sticky buikspek ramen met oesterzwammen en kimchi

met paksoi, miso en verse udonnoedels
Varkenshaas in pikante pindasaus op z'n Thais

Varkenshaas in pikante pindasaus op z'n Thais

met rijst, broccolini, sperziebonen en lente-ui
Bulgoginoedels met varkensgehakt en wokgroenten

Bulgoginoedels met varkensgehakt en wokgroenten

met koriander, tahin en sesamzaad
Tonijn-krieltjessalade met honing-mosterddressing

Tonijn-krieltjessalade met honing-mosterddressing

met gekookt ei, rode biet, appel en verse kruiden
Romige penne met pangasiusfilet en kerstomaten

Romige penne met pangasiusfilet en kerstomaten

met courgette, citroen en munt
BBQ-kipfilet met piccalilly en peterselie-yoghurtsaus

BBQ-kipfilet met piccalilly en peterselie-yoghurtsaus

met curry-parelgerst, puntpaprika en sperziebonen