HelloFresh
topBanner
Mini-trifle met vanillemuffin

Mini-trifle met vanillemuffin

Met vanilleyoghurt en gebakken appel

Lees meer

De trifle is een echte Britse klassieker. Dit dessert is opgebouwd uit verschillende lagen, vaak van vers fruit, custard en slagroom. Vandaag maak je de trifle met vanilleyoghurt in plaats van custard. Dat maakt het dessert een stuk lichter, maar zeker niet minder lekker.

Allergenen:Melk (inclusief lactose)NotenGlutenbevattende granenEi

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd22 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingrediënten
hoeveelheden
2
4
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
2
4

2 stuks

Appel

½ tl

Gemalen kaneel

50 ml

Slagroom

(BevatMelk (inclusief lactose))

10 g

Amandelschaafsel

(BevatNoten, Kan sporen van allergenen bevatten)

300 ml

Halfvolle vanille-yoghurt

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 stuks

Vanillemuffin

(BevatMelk (inclusief lactose), Glutenbevattende granen, Ei)

Zelf toevoegen

1 el

Roomboter

1.5 el

Bruine suiker

1 tl

Suiker

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2657 kJ
Energie (kcal)635 kcal
Vetten30.0 g
waarvan verzadigd12.7 g
Koolhydraten81 g
waarvan suikers60.2 g
Vezels5 g
Eiwitten9 g
Zout0.5 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Snijplank
Fruitmesje
Keukenpapier
Koekenpan
Kom
Handmixer
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Schil de appels en snijd in kwarten. Verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes.

2

Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de blokjes appel toe aan de koekenpan, bestrooi met de bruine suiker en de kaneel en bak in 6 - 9 minuten zacht en bruin. Haal, inclusief bakvocht, uit de pan en bewaar apart. Veeg de pan schoon met keukenpapier.

3

Klop ondertussen in een kom de slagroom met de witte suiker lobbig met een mixer. Verhit dezelfde koekenpan en rooster de amandelen, zonder olie, in 2 - 3 minuten goudbruin. Schep regelmatig om.

4

Verdeel de vanilleyoghurt over kommen of glazen. Verkruimel de vanillemuffin erboven en leg de blokjes appel erop. Schenk er het bakvocht van de appel over. Garneer met de slagroom en bestrooi met de amandelen.