Halloumi is gemaakt van geiten-, koe- én schapenmelk. Door zijn hoge smeltpunt is deze van origine Cypriotische kaas zeer geschikt om te grillen.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
1 stuks
Ui
170 g
Witte langgraanrijst
2 stuks
Knoflookteen
125 g
Halloumi
(BevatMelk (inclusief lactose))125 g
Champignons
1 stuks
Citroen
1 zakje
Midden-Oosterse kruidenmix
200 g
Paprikareepjes
10 g
Verse bladpeterselie en koriander
50 g
Biologische volle yoghurt
(BevatMelk (inclusief lactose))2 el
Roomboter
(BevatMelk (inclusief lactose))½ stuks
Groentebouillonblokje
1 el
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Halveer de ui. Snipper de ene helft fijn en snijd de andere helft in ringen. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een pan met deksel. Fruit de gesnipperde ui 2 - 3 minuten. Voeg de rijst toe en bak deze 2 minuten mee met de ui. Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de rijst en voeg ruim water toe. Kook de rijst 10 - 12 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.
Pers de knoflook en snijd de halloumi in blokjes van 1 - 2 cm. Snijd de champignons in kwarten. Pers de citroen uit. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en ui 3 - 4 minuten. Voeg de Midden-Oosterse kruiden, paprikareepjes en champignons toe en bak 6 - 8 minuten mee. Besprenkel met 1 tl citroensap per persoon en breng op smaak met peper en zout.
Snijd de verse kruiden fijn. Meng in een kom de helft van de verse kruiden met de yoghurt en per persoon: 1tl citroensap en 1/2 el extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Verhit vervolgens in een andere koekenpan 1/2 el olijfolie. Bak de halloumi in 3 - 4 minuten rondom krokant.
Verdeel de rijst over de borden en schep de groenten erbovenop. Leg de halloumi op de groenten. Garneer met de yoghurtsaus en de overige verse kruiden.