HelloFresh
Mexicaanse taco's met kipgehakt

Mexicaanse taco's met kipgehakt

met pittige groene peper en cheddar

QUICK & EASY
star version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 icon
Beoordeeld met 3.5 / 4van de 672 beoordelingen
Lees meer

-

Labels:FamilyQuick & easy
Allergenen:Melk (inclusief lactose)
Voorbereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingrediënten
hoeveelheden
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

1 stuks

Ui

½ stuks

Groene peper

1 stuks

Gele paprika

1.5 stuks

Vleestomaat

200 g

Kipgehakt met Mexicaanse kruiden

1 tl

Mexicaanse kruiden

1 kuipje

Tomatenpuree

1 blik

Rode kidneybonen

6 stuks

Tacoschelpen

50 g

Geraspte cheddar

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 el

Zure room

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

2 el

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)2412 kJ
Energie (kcal)577 kcal
Vetten29.0 g
waarvan verzadigd10.3 g
Koolhydraten30 g
waarvan suikers16.9 g
Vezels14 g
Eiwitten40 g
Zout1.4 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Wok
Bakplaat
Bakpapier
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Snijden
Snijden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snipper de ui. Verwijder de zaadlijsten van de groene peper en de gele paprika. Snijd de groene peper fijn. Snijd de groene paprika en de tomaat in kleine blokjes.

Kipgehakt bakken
Kipgehakt bakken
2

Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en bak het kipgehakt in 2 minuten los op middelhoog vuur.

Roerbakken
Roerbakken
3

Voeg vervolgens de ui, groene peper, gele paprika, de Mexicaanse kruiden en de tomatenpuree toe aan de wok of hapjespan en roerbak nog 2 minuten.

Stoven
Stoven
4

Voeg de blokjes tomaat, de kidneybonen en de zwarte balsamicoazijn toe aan de wok of hapjespan en laat, afgedekt, 10 - 12 minuten zachtjes koken op middellaag vuur. Breng op smaak met peper en zout. Laat de saus nog 2 - 3 minuten zonder deksel inkoken als je hem nog te nat vindt.

Tacoschelpen verwarmen
Tacoschelpen verwarmen
5

Verdeel de tacoschelpen over een bakplaat met bakpapier en verwarm 5 minuten in de oven.

Serveren
Serveren
6

Verdeel de taco’s over de borden en vul met het kipgehaktmengsel, garneer met de geraspte cheddar en een eetlepel zure room per persoon.