Bosbessenbroodjes met hazelnoten en glazuur van crème fraîche
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bosbessenbroodjes met hazelnoten en glazuur van crème fraîche

Bosbessenbroodjes met hazelnoten en glazuur van crème fraîche

+/- 12 stuks | Bak het zelf met verse ingrediënten

Niets gezelliger dan samen bakken! Een cake, taart of koekjes - je bakt het heel eenvoudig met onze nieuwe bakbox. Met elke week een ander makkelijk te volgen recept, een bakmix en verse ingrediënten bak je in een handomdraai iets lekkers om samen van te genieten.

Kies deze week voor bosbessenbroodjes met hazelnoten en glazuur van crème fraîche.

Labels:
Recept
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd1 uur
Oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

/ Voor 2 personen

10 gram

Geroosterde hazelnoten

20 gram

Blauwe bessen

8.5 gram

Biologische zure room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

0.17 el

[Plantaardige] melk

⅖ el

Honing

⅖ el

Suiker

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)31 kcal
Energie (kJ)128 kJ
Vetten1.3 g
waarvan verzadigd0.8 g
Koolhydraten4.6 g
waarvan suikers4.6 g
Vezels0 g
Eiwitten0.2 g
Zout0 g

Benodigdheden

Kom
Ovenschaal
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Hak de hazelnoten grof. Snijd de bosbessen doormidden. Meng de hazelnoten en bosbessen in een kom.

Rolletjes maken
2

Rol het bladerdeeg open. Verdeel 2 el honing over het deeg. Smeer het bosbessen-notenmengsel uit over het deeg. Rol het deeg strak op langs de lange zijde. Snijd de deegrol in stukken van 2 1/2 cm breed, zodat je circa 12 broodrolletjes hebt. Vet een ovenschaal in met boter en leg de rolletjes met het snijvlak naar boven in de schaal. Houd 1 cm afstand tussen de rolletjes. Bestrijk de rolletjes met een kwastje voorzichtig met wat melk.

Glazuur maken
3

Bak de broodjes 25 - 30 minuten in de oven tot ze gerezen en goudkleurig zijn. Meng intussen in een kleine kom 2 eetlepels poedersuiker met de crème fraîche. Roer goed, tot er geen klontjes meer inzitten.

Serveren
4

Laat de broodjes 20 minuten afkoelen. Bestrijk ze met het glazuur (zie TIP).

Tip: Voor het uitsmeren van het glazuur kun je een siliconen spatel gebruiken.