Niets gezelliger dan samen bakken! Een cake, taart of koekjes - je bakt het heel eenvoudig met onze nieuwe bakbox. Met elke week een ander makkelijk te volgen recept, een bakmix en verse ingrediënten bak je in een handomdraai iets lekkers om samen van te genieten.
Kies deze week voor bosbessenbroodjes met hazelnoten en glazuur van crème fraîche.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
10 gram
Geroosterde hazelnoten
20 gram
Blauwe bessen
8.5 gram
Biologische zure room
(Bevat Melk (inclusief lactose))
0.17 el
[Plantaardige] melk
⅖ el
Honing
⅖ el
Suiker
Verwarm de oven voor op 180 graden. Hak de hazelnoten grof. Snijd de bosbessen doormidden. Meng de hazelnoten en bosbessen in een kom.
Rol het bladerdeeg open. Verdeel 2 el honing over het deeg. Smeer het bosbessen-notenmengsel uit over het deeg. Rol het deeg strak op langs de lange zijde. Snijd de deegrol in stukken van 2 1/2 cm breed, zodat je circa 12 broodrolletjes hebt. Vet een ovenschaal in met boter en leg de rolletjes met het snijvlak naar boven in de schaal. Houd 1 cm afstand tussen de rolletjes. Bestrijk de rolletjes met een kwastje voorzichtig met wat melk.
Bak de broodjes 25 - 30 minuten in de oven tot ze gerezen en goudkleurig zijn. Meng intussen in een kleine kom 2 eetlepels poedersuiker met de crème fraîche. Roer goed, tot er geen klontjes meer inzitten.
Laat de broodjes 20 minuten afkoelen. Bestrijk ze met het glazuur (zie TIP).
Tip: Voor het uitsmeren van het glazuur kun je een siliconen spatel gebruiken.