HelloFresh
topBanner
Kruidige köfte in zoetpittige saus met rijst en frisse salade

Kruidige köfte in zoetpittige saus met rijst en frisse salade

Lees meer

Het rundergehakt waarmee je de köfte, ook wel Arabische balletjes genoemd, gaat rollen, wordt door onze slager voorgekruid met heerlijke Arabische smaakmakers zoals komijn, kardemom en koriander.

Labels:Pittig
Allergenen:

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidsgraadMoeilijk
Ingrediënten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuks

Sjalot

2 stuks

Turkse rode peper

1 stuks

Groene paprika

2 stuks

Tomaat

220 g

Rundergehakt

170 g

Zilvervliesrijst

½ tl

Gemalen kaneel

1 tl

Gemalen komijnzaad

⅔ stuks

Tomatenpuree

30 g

Rozijnen

(Kan sporen van allergenen bevatten)

60 g

Mesclun

(Kan sporen van allergenen bevatten)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 tl

Sambal

1 el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kJ)3356 kJ
Energie (kcal)802 kcal
Vetten30.0 g
waarvan verzadigd9.0 g
Koolhydraten86 g
Vezels9 g
Eiwitten41 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Wok met deksel
Hapjespan met deksel
Wok
Hapjespan
Saladekom
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Kook 200 ml water per persoon voor de rijst. Snipper de sjalot. Snijd de Turkse rode peper in de lengte open, verwijder de zaadlijsten en snijd in halve ringen. Snijd de groene paprika in reepjes en de tomaat in blokjes. Draai van het rundergehakt 4 gehaktballen per persoon en rol deze uit tot worstjes (köfte) van ongeveer een duim groot.

2

Verhit de helft van de olijfolie in een pan met deksel en fruit de helft van de sjalot 1 minuut op laag vuur. Voeg de rijst toe en bak al roerende 1 minuut. Voeg het kokende water toe en laat, afgedekt, 12 - 15 minuten zachtjes koken op laag vuur. Giet daarna als dat nodig is af en laat afgedekt nagaren.

3

Verhit de overige olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de köfte 5 minuten rondom bruin (hoeft nog niet gaar) op middelhoog vuur. Haal daarna uit de pan.

4

Zet de wok of hapjespan terug op laag vuur en fruit de overige sjalot 1 minuut in het vet van de köfte. Voeg de Turkse rode peper, paprika, tomaat, sambal, kaneel en komijn toe en bak 1 minuut. Voeg ver-volgens de tomatenpuree en 50 ml water per persoon toe. Leg de köfte teug in de pan, voeg de rozijnen toe en laat, afgedekt, 10 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.

5

Meng ondertussen de extra vierge olijfolie, witte balsamicoazijn, peper en zout in een saladekom tot een dressing. Voeg de mesclun toe en schep door de dressing.

6

Verdeel de rijst en köfte over de borden. Schenk de saus over de rijst en serveer met de salade.