Skip to main content
Kruidige curry met verse kurkuma, yoghurt en zwarte bonen
Kruidige curry met verse kurkuma, yoghurt en zwarte bonen

Kruidige curry met verse kurkuma, yoghurt en zwarte bonen

Een pittig Indiaas gerecht

3.0
(1,2 k)

Verse kurkuma lijkt qua uiterlijk op gember, maar is wat fijner van structuur en heeft een oranje-gele kleur. Houd je kurkuma over? Op ons blog vind je een recept voor kurkuma-thee! Net als kurkuma zijn ook zwarte bonen gezond: ze bevatten ijzer en eiwitten en dragen bij aan een gezond niveau van de bloedsuikerspiegel-niveau.

Tags:
Épicé
Végé
Allergènes:
Lait (contient du lactose)
Œuf
Anhydride sulfureux et sulfites

Produit dans un atelier qui traite des œufs, du lait, du poisson, des arachides, du sésame, des crustacés, du soja, des fruits à coque et du blé.

Préparation35 minutes
Cuisson
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité

200 g

Pomme de terre à chair ferme

½

Oignon

¼

Piment rouge

1 cm

Curcuma frais

½

Aubergine

½ boîte(s)

Haricots

½ cc

Graines de cumin moulues

100 g

Épinards

(Peut contenir : Céleri)

2 cs

Lebné

(Contient: Lait (contient du lactose), Œuf, Anhydride sulfureux et sulfites)

Ingrédients à avoir chez soi

150 ml

Bouillon de légumes

½ cs

Beurre

(Contient: Lait (contient du lactose))

à votre convenance

Poivre et sel

Valeurs nutritionnelles

/ par portion
Calories518 kcal
Énergie (kJ)2167.3 kJ
Graisses12 g
Graisses saturées6 g
Glucides73 g
Fibres alimentaires19 g
Protéines20 g

Ustensiles

Poêle avec couvercle
Râpe
Cocotte avec couvercle
Wok avec couvercle

Instructions

1

Bereid de bouillon. Schil of was de aardappelen (nicola) grondig en snijd in blokjes van 2 cm. Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en laat 12 - 15 minuten zachtjes koken. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Rasp de kurkumawortel met een fijne rasp boven de pan.
2

Snipper ondertussen de ui. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Rasp de kurkuma, inclusief de schil, met een fijne rasp. Snijd de aubergine in blokjes van 1 cm. Laat de zwarte bonen uitlekken in een vergiet..

Voeg de aubergine, kurkuma en komijn toe.
3

Smelt de roomboter in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui en rode peper 2 minuten op laag vuur. Voeg de aubergine, kurkuma en komijn toe, bestrooi met peper en zout en roerbak 1 minuut.

Voeg de bouillon en zwarte bonen toe.
4

Voeg de bouillon en zwarte bonen toe aan de wok of hapjespan en kook, afgedekt, 12 minuten op middelmatig vuur. Voeg daarna de spinazie, eventueel in delen, toe aan de curry van aubergine van bonen en laat al roerende slinken.

Verdeel het gerecht over de borden.
5

Verdeel de aardappelen en curry over de borden en garneer met de Turkse yoghurt.

D’autres plats uniques et délicieux avec ces ingrédients

Idée repas du soir : testez nos meilleures recettes

Menu de la semaine : découvrez nos recettes