Kip-cheeseburgers met zoete rode ui
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kip-cheeseburgers met zoete rode ui

Kip-cheeseburgers met zoete rode ui

Met gebakken aardappeltjes en frisse salade

Groot, klein, rund of kip: burgers zijn altijd een goed idee! Deze kip-cheesburgers zijn favoriet bij het hele gezin. De rode ui wordt lekker zoet van smaak door hem lang te bakken zodat de suikers in de ui vrijkomen.

Labels:
Eet mij eerst
Allergenen:
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Sesamzaad
Lupine

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Vastkokende aardappelen

½ stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Vleestomaat

¼ stuk(s)

Botersla

2 stuk(s)

Gekruide kipburger

2 stuk(s)

Mini-hamburgerbol

(Bevat Gluten, Melk (inclusief lactose), Sesamzaad, Lupine)

25 gram

Geraspte cheddar

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3849 kJ
Energie (kcal)920 kcal
Vetten46 g
waarvan verzadigd11 g
Koolhydraten86 g
waarvan suikers13.4 g
Vezels8 g
Eiwitten37 g
Zout1.4 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Oven
Koekenpan
Kom
Saladekom

Instructies

Aardappelen bakken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de aardappelen en snijd in parten. Verhit de helft van de olijfolie in een hapjespan met deksel en bak de aardappelen 25 – 30 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur. Haal na 20 minuten de deksel van de pan.

Rode ui fruiten
2

Snijd ondertussen de rode ui in halve ringen. Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en fruit de rode ui 4 – 6 minuten op laag vuur of tot hij de gewenste garing heeft. Haal uit de pan en bewaar apart in een kom.

Salade maken
3

Snijd ondertussen de helft van de vleestomaat in plakken en de andere helft klein. Snijd de botersla grof en meng met de kleingesneden tomaat in een saladekom. Besprenkel met de extra vierge olijfolie en zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout.

Kipburgers bakken
4

Verhit de zonnebloemolie in dezelfde koekenpan en bak de gekruide kipburgers 8 – 10 minuten op middelhoog vuur, of tot ze gaar zijn. Keer regelmatig om. Bak ondertussen de mini-hamburgerbollen 4 – 5 minuten in de oven.

Burgers beleggen
5

Verdeel de mini-hamburgerbollen over de borden. Besmeer de onderkant met een laagje mosterd en beleg met wat sla, een plakje tomaat, wat rode ui en een kipburger en bestrooi met de geraspte cheddar.

Serveren
6

Serveer de burgers met de gebakken aardappeltjes en de overige salade.