HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconNaanburger Met Uienchutney
topBanner
Naanburger met uienchutney

Naanburger met uienchutney

met kerrie-aardappelen, kruidenmayonaise en frisse salade

Lees meer

Vandaag bereid je een burger met Indiase twist. Je vouwt de burger tussen een naanbrood en serveert er een zelfgemaakte kruidenmayonaise bij.

Labels:Lekker snelNieuwNew
Allergenen:SelderijMosterdEieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

200 gram

Rundergehakt met köftekruiden

(Kan bevattenTarwe, Eieren, Mosterd, Selderij, Soja, Gluten)

2 stuk(s)

Naanbrood met kruiden

300 gram

Aardappelblokjes

⅓ zakje(s)

Currypoeder

(BevatSelderij, Mosterd)

2 stuk(s)

Tomaat

1 stuk(s)

Komkommer

10 gram

Verse koriander en munt

(Kan bevattenSelderij)

2 stuk(s)

Rode ui

40 gram

Pikante uienchutney

40 gram

Mayonaise

(BevatMosterd, Eieren)

½ stuk(s)

Groene peper

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

2 tl

Wittewijnazijn

1 el

Olijfolie

naar smaak

Extra vierge olijfolie

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)4053 kJ
Energie (kcal)969 kcal
Energie (kJ)4053 kJ
Energie (kcal)969 kcal
Vetten42.0 g
Vetten42.0 g
waarvan verzadigd10.0 g
waarvan verzadigd10.0 g
Koolhydraten98 g
Koolhydraten98 g
waarvan suikers16.0 g
waarvan suikers16.0 g
Vezels8.83 g
Vezels8.83 g
Eiwitten43 g
Eiwitten43 g
Zout3.0 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Bakplaat met bakpapier
Hoge kom
Saladekom
Staafmixer
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Préchauffez le four à 220°C. Dans le bol, mélangez les dés de pommes de terre avec, par personne : 1/2 cs d'huile d'olive et 1/2 cc de curry en poudre. Assaisonnez généreusement de sel et de poivre. Répartissez les dés de pommes de terre sur la plaque de cuisson recouverte de papier sulfurisé et enfournez 17 à 20 minutes. Pendant ce temps, coupez l'oignon rouge en demi-rondelles.

2

Taillez le concombre et la moitié des tomates en dés de 1 cm. Détaillez l'autre moitié des tomates en rondelles et réservez. Ciselez finement la menthe. Dans le saladier, mélangez les dés de concombre et de tomate avec la menthe fraîche. Assaisonnez d'huile d'olive vierge extra, de sel et de poivre. Épépinez le piment vert et coupez-le en gros morceaux. Dans le bol profond, mélangez-le avec 1 cc de vinaigre de vin blanc par personne, la coriandre et la mayonnaise. Salez et poivrez. Mixez au mixeur plongeant jusqu'à obtenir une consistance lisse.

Tip: Tip 1: Pas op: de groene peper is pittig! Houd je daar niet zo van of eten er kinderen mee? Voeg dan minder toe of serveer de groene peper apart. Tip 2: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Vervang dan de mayonaise door een yoghurt-mayonaisesaus: meng 1 tl van de mayonaise met 2 el yoghurt, peper en zout.

3

Faites chauffer la poêle, sans matière grasse, à feu moyen-vif. Formez 1 burger de forme ovale par personne à partir du bœuf haché. Faites-le cuire 3 à 4 minutes de chaque côté. Ajoutez l'oignon rouge et le chutney d'oignon dans les 3 dernières minutes. Pendant ce temps, enfournez le pain naan 3 à 4 minutes.

Tip: Kneed de hamburger in een ovale, platte vorm. Zo passen ze straks goed op het naanbrood en worden ze gelijkmatig gaar.

4

Servez les pains naans sur les assiettes et garnissez-les de mayonnaise épicée, du burger de bœuf, des tranches de tomate et du chutney d'oignon. Pliez le pain naan autour du burger. Servez avec les pommes de terre au curry et la salade de concombre.

Tip: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze bevatten bijvoorbeeld veel vitaminen, zoals vitamine B6 en B11 voor je energieniveau en vitamine C voor een sterke weerstand.