Honing-mosterdvarkenshaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Honing-mosterdvarkenshaas

Honing-mosterdvarkenshaas

met patatjes en groenten uit de oven

Wist je dat basilicum ook koningskruid wordt genoemd? De naam van dit kruid komt namelijk van het Oudgriekse woord voor koning - basileus.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd50 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Varkenshaas

(Kan bevatten Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Selderij, Soja)

½ stuk(s)

Wortel

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Paprika

½ stuk(s)

Aubergine

½ takje(s)

Verse rozemarijn

200 gram

Aardappelen

1 stuk(s)

Knoflookteen

10 ml

Basilicumcrème

Zelf toevoegen

½ el

Mosterd

1.5 el

Olijfolie

1 el

Honing

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2640 kJ
Energie (kcal)631 kcal
Vetten25.7 g
waarvan verzadigd4.3 g
Koolhydraten65.4 g
waarvan suikers20.5 g
Vezels13.9 g
Eiwitten29.9 g
Zout1.3 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Kom
Garde
Grote wok of hapjespan
Koekenpan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil of was de aardappelen grondig. Snijd de aardappelen in dunne partjes. Halveer de wortel en snijd vervolgens in staafjes van 3 - 4 cm lang. Meng de aardappelen en wortel met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout op een bakplaat met bakpapier. Bak 35 - 45 minuten in de oven.

Marinade maken
2

Voeg de honing en mosterd toe aan een kom en klop met een garde tot een glad mengsel. Breng op smaak met peper en zout.

Groenten snijden
3

Snijd ondertussen de paprika in stukken en de aubergine in blokjes van 1 - 2 cm. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de ui in partjes. Ris de rozemarijn van het takje en hak grof.

Groenten bakken
4

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een grote wok of sauteerpan op middelhoog vuur. Voeg de paprika, aubergine, ui, knoflook en verse rozemarijn toe en bak 8 - 10 minuten, of tot de groenten gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout. 

Varkenshaas bakken
5

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur. Bak de varkenshaas 2 - 3 minuten per kant. Verlaag het vuur, dek de pan af en bak nog 4 - 5 minuten op middelmatig vuur. Haal het deksel van de pan, voeg de honing-mosterdsaus toe en laat nog 1 - 2 minuten verder bakken.

Weetje: Varkenshaas is een relatief mager stukje varkensvlees en zit vol vitamine B1, B6 en B12 - zeer geschikt voor een gebalanceerde maaltijd!

Serveren
6

Meng de basilicumcrème door de groenten. Verdeel de patatjes en groenten over de borden. Snijd de varkenshaas in sneetjes en serveer ernaast. Besprenkel met de overige honing-mosterdsaus uit de pan.

Weetje: Wist je dat de basilicumcrème niet alleen een lekker specerij is, maar ook weinig zout bevat? Lekker én gezond dus.