Gemarineerde kipdrumsticks met krieltjes

Gemarineerde kipdrumsticks met krieltjes

Geserveerd met een kleurrijke lentesalade

25 minuten
Lees meer

Met dit gerecht haal jij de lente alvast in huis – met radijs, komkommer, krieltjes en kipdrumsticks is het een kleurrijk geheel. De kipdrumsticks hebben we alvast voor je gemarineerd en gekruid met oregano, basilicum en peterselie, dat scheelt jou weer tijd!

Labels:Calorie-focusFamilyGlutenvrijQuick & easy
Allergenen:Melk (inclusief lactose)
Voorbereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingrediënten
hoeveelheden
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

4 stuks

Gemarineerde kipdrumsticks

500 g

Krieltjes

14 stuks

Radijs

⅔ stuks

Komkommer

5 g

Verse dille

(Kan sporen van allergenen bevatten)

40 g

Veldsla

(Kan sporen van allergenen bevatten)

Zelf toevoegen

2 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

3 tl

Mosterd

1 tl

Extra vierge olijfolie

1 el

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)2841 kJ
Energie (kcal)679 kcal
Vetten32.0 g
waarvan verzadigd12.5 g
Koolhydraten54 g
waarvan suikers7.0 g
Vezels6 g
Eiwitten40 g
Zout0.8 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Hapjespan met deksel
Pan met deksel
Fruitmesje
Saladekom
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Inkeping maken
Inkeping maken
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de krieltjes. Verhit de roomboter in een hapjespan met deksel en bak de kipdrumsticks op hoog vuur in 5 – 6 minuten rondom bruin.

Kip braden
Kip braden
2

Verlaag het vuur en schenk 1 el water per persoon in de pan van de kipdrumsticks. Bak de kipdrumsticks, afgedekt, 15 – 18 minuten op middellaag vuur. Keer regelmatig om. Haal daarna uit de pan, maar bewaar het bakvet in de pan.

Krieltjes koken
Krieltjes koken
3

Was ondertussen de krieltjes, halveer en snijd de eventuele grote krieltjes in kwarten. Kook de krieltjes afgedekt in de pan met deksel in 12 - 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Snijden
Snijden
4

Verwijder ondertussen het radijsblad van de radijs en snijd de radijs in dunne plakken. Snijd of schaaf de komkommer in de lengte in lange linten. Snijd de dille fijn.

Dressing maken
Dressing maken
5

Maak in een saladekom een dressing van de mosterd, extra vierge olijfolie, witte balsamicoazijn en de fijngesneden dille. Breng op smaak met peper en zout. Meng de veldsla, radijs en komkommer met de dressing.

Serveren
Serveren
6

Voeg de krieltjes toe aan de pan met bakvet van de kipdrumsticks en schep goed om. Verdeel de krieltjes en salade over de borden en serveer de kipdrumsticks erbij.