Gekonfijte kippendij in knapperig ketjap-jasje
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gekonfijte kippendij in knapperig ketjap-jasje

Gekonfijte kippendij in knapperig ketjap-jasje

met sinaasappel en zoetzure komkommer-radijssalade

Deze eendenpoot is gekonfijt in ganzenvet - een bom van smaak en extra mals door de langzame garing. Dat levert een restaurantwaardige maaltijd op met een zoete twist.

Labels:
Extra groente
Allergenen:
Soja
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Gekonfijte kippendij

5 gram

Sesamzaad

⅓ stuk(s)

Komkommer

½ bosje(s)

Radijs

75 gram

Risottorijst

½ stuk(s)

Handsinaasappel

5 gram

Munt, koriander en Thais basilicum

¼ stuk(s)

Rode peper

30 gram

Slamix met radicchio, rucola en bladsla

20 ml

Ketjap manis

(Bevat Soja, Tarwe)

Zelf toevoegen

½ el

Suiker

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1 el

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)660 kcal
Energie (kJ)2763 kJ
Vetten17 g
waarvan verzadigd4 g
Koolhydraten90 g
waarvan suikers26 g
Vezels6.4 g
Eiwitten36 g
Zout4 g

Benodigdheden

Ovenschaal
Pan met deksel
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel en verkruimel er 1/4 bouillonblokje per persoon boven. Smeer de gekonfijte kippendij in met 1 el ketjap per persoon. Leg met de huid naar boven in een ovenschaal en besprenkel met het sesamzaad. Halveer de komkommer in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd in dunne halve maantjes. Verwijder het loof van de radijsjes en snijd in kwartjes (zie Tip).

Tip: Je kunt de blaadjes van de radijzen ook eten; spoel ze goed af en meng ze door de salade. De blaadjes zijn bovendien nog gezonder dan de radijsjes zelf, ze bevatten veel calcium, ijzer, vitamine A en C.

Zoetzuur maken
2

Bak de kippendij 20 – 22 minuten in de oven. Voeg de risottorijst toe aan de pan met deksel en kook, afgedekt, in 10 – 12 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1 el wittewijnazijn en 1/2 el suiker. Meng de radijsjes en komkommer met de zoetzure dressing en breng op smaak met peper en zout. Zet opzij en schep regelmatig om.

Sinaasappel snijden
3

Pel de sinaasappel en snijd in dunne plakjes.

Smaakmakers snijden
4

Snijd de koriander, munt- en basilicumblaadjes fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Meng de rode peper (s) door de saladekom met het zoetzuur.

Tip: Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig, of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.

Salade maken
5

Meng vlak voor serveren de gemengde sla en verse kruiden met de zoetzure komkommer en radijsjes.

Serveren
6

Verdeel de salade over de borden en serveer de rijst ernaast. Leg de sinaasappel en kippendij op de salade (zie Tip).

Tip: Heb je nog braadvocht over van de gekonfijte kippendij? Meng dit dan door de rijst.