topBanner
Gehaktballetjes in sticky saus met noedels

Gehaktballetjes in sticky saus met noedels

met sperziebonen en taugé

Lees meer

Wist je dat sperziebonen oftewel prinsessenbonen officieel behoren tot de peulvruchten? Toch worden ze beschouwd als groente door de gelijkende gezondheidsvoordelen.

Labels:Lekker snel
Allergenen:Glutenbevattende granenSesamzaadSoja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

100 gram

Noedels

(BevatGlutenbevattende granen)

6 stuk(s)

Half-om-half gehaktballetjes met Thaise kruiden

6 stuk(s)

Bosui

50 gram

Taugé

10 gram

Sesamzaad

(BevatSesamzaad)

300 gram

Sperziebonen

2 zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

2 stuk(s)

Knoflookteen

Zelf toevoegen

40 ml

Ketjap

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3107 kJ
Energie (kcal)743 kcal
Vetten31.0 g
waarvan verzadigd9.0 g
Koolhydraten76 g
waarvan suikers25.0 g
Vezels10 g
Eiwitten36 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de sperziebonen en noedels. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 3 gelijke stukken. Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar. Pers de knoflook of snijd fijn.

2

Kook de sperziebonen in 6 - 8 minuten gaar in de pan met deksel. Voeg in de laatste 3 - 4 minuten de noedels toe en kook mee. Giet daarna af, en spoel kort met water.

3

Verhit ondertussen 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en het witte gedeelte van de bosui 1 minuut. Voeg de gehaktballetjes toe en halveer ze met een spatel in de pan. Bak in 3 - 4 minuten goudbruin. Voeg de ketjap en zoete Aziatische saus toe aan de gehaktballetjes. Schep goed om en bak nog 2 - 3 minuten. Voeg op het laatste moment de geroosterde sesamzaadjes toe.

4

Verdeel de noedels met sperziebonen over diepe borden. Schep de gehaktballetjes met saus eroverheen. Garneer met de taugé en het groene gedeelte van de bosui.