Gebakken kabeljauw met kokoscrumble
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gebakken kabeljauw met kokoscrumble

Gebakken kabeljauw met kokoscrumble

Met geroosterde broccoli en limoenmayonaise

Kabeljauw heeft een milde, zachte smaak. Probeer de vis tijdens het bakken niet te veel heen en weer te bewegen in de pan, hierdoor kan hij uit elkaar vallen. Door limoen toe te voegen aan de mayonaise wordt hij lekker fris, wat goed past bij de zoete kokoscrumble.

Labels:
Eet mij eerst
Allergenen:
Eieren
Mosterd
Vis
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

250 gram

Vastkokende aardappelen

200 gram

Champignons

½ stuk(s)

Limoen

25 gram

Mayonaise

(Bevat Eieren, Mosterd)

10 gram

Kokosrasp

(Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

1 stuk(s)

Kabeljauwfilet

(Bevat Vis)

Zelf toevoegen

1.5 el

Olijfolie

1 el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3527 kJ
Energie (kcal)843 kcal
Vetten54 g
waarvan verzadigd16.7 g
Koolhydraten52 g
waarvan suikers5 g
Vezels13 g
Eiwitten30 g
Zout0.3 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Bakpapier
Bakplaat
Pan met deksel
Kleine kom
Koekenpan
Keukenpapier

Instructies

Aardappelen bakken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in parten. Verhit de helft van de olijfolie in een hapjespan met deksel en bak de aardappelen 25 – 35 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur. Haal na 20 minuten de deksel van de pan. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout.

Broccoli bereiden
2

Breng ondertussen ruim water aan de kook in een pan met deksel. Snijd de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de steel in blokjes. Voeg de broccoli toe aan de pan, kook 3 – 5 minuten en giet af. Meng de broccoli op een bakplaat met bakpapier met de overige olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Bak de broccoli 16 – 20 minuten in de oven, of tot hij gaar en knapperig is.

Limoenmayonaise maken
3

Pers ondertussen de limoen uit. Meng in een kleine kom 1 tl limoensap per persoon met de mayonaise.

Kokos roosteren
4

Verhit 1/4 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de kokosrasp en wat zout toe en bak in 1 – 2 minuten goudbruin. Pas op dat de kokos niet verbrandt. Haal uit de pan en bewaar apart. Veeg de pan schoon met keukenpapier.

Vis bakken
5

Verhit de overige roomboter in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur. Dep de kabeljauwfilet droog met keukenpapier en breng op smaak met peper en zout. Bak 2 – 3 minuten per kant, of tot de vis gaar is.

Serveren
6

Verdeel de gebakken aardappelen over de borden. Leg de kabeljauw en de geroosterde broccoli erbij. Bestrooi met de kokoscrumble en serveer met de limoenmayonaise.