Een groenterijke maaltijd met een frisse puree. Fris en romig door de verse dille en yoghurt. Je serveert de broccoli en puree met gebakken schelvis.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
200 gram
Kruimige aardappelen
½ stuk(s)
Ui
250 gram
Champignons
2 takje(s)
Verse dille
(Kan bevatten Selderij)
1 stuk(s)
Schelvisfilet
(Bevat Vis)
50 ml
Naturel yoghurt
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ el
Olijfolie
1 tl
Mosterd
naar smaak
Peper en zout
Schil de aardappelen (challenger) grondig en snijd in gelijke stukken. Snijd de ui in halve ringen. Zorg dat de aardappelen en ui net onder water staan in een pan met deksel. Breng afgedekt aan de kook en kook in 15 - 17 minuten gaar. Giet daarna af, bewaar een klein gedeelte van het kookvocht en houd de aardappelen afgedekt warm.
Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Snijd ondertussen de verse dille fijn.
Schenk 1 cm water in een andere pan met deksel, voeg de broccoli toe en kook, afgedekt, 6 - 8 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de schelvis 4 - 5 minuten en keer halverwege om. Breng daarna op smaak met peper en zout en houdt afgedekt warm.
Stamp de ui en aardappelen met een aardappelstamper tot een puree. Voeg de mosterd, het grootste deel van de dille en de helft van de yoghurt toe en breng op smaak met peper en zout. Voeg eventueel een scheutje kookvocht toe om de puree smeuïger te maken.
Verdeel de aardappelpuree, broccoli en schelvis over de borden en serveer met de overige yoghurt. Garneer met de overige dille.