topBanner
Duitse biefstuk met piccalilly

Duitse biefstuk met piccalilly

met gebakken krieltjes en een friszure komkommersalade

Supersnel
Lees meer

De naam piccalilly stamt van “Paco-lilla” of “Indian Pickle” uit de 18e eeuw, wat refereert naar de augurk en de Aziatische kruiden die worden gebruikt in de saus!

Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën

Labels:Lekker snelCaloriebewust
Allergenen:Melk (inclusief lactose)Glutenbevattende granenSojaMosterdEi

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

400 gram

Voorgekookte halve kriel met schil

1 stuk(s)

Komkommer

1 stuk(s)

Rode ui

10 gram

Verse bieslook

50 gram

Biologische zure room

(BevatMelk (inclusief lactose))

100 gram

Radicchio en romaine

2 stuk(s)

Duitse biefstuk

50 gram

Piccalilly

(BevatGlutenbevattende granen, Soja, Mosterd)

40 gram

Mayonaise

(BevatMosterd, Ei)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 el

Extra vierge olijfolie

2 tl

Wittewijnazijn

1 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2881 kJ
Energie (kcal)688 kcal
Vetten43.0 g
waarvan verzadigd11.0 g
Koolhydraten45 g
waarvan suikers7.0 g
Vezels8 g
Eiwitten28 g
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Koekenpan met deksel
Saladekom
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Haal de Duitse biefstuk uit de koelkast. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de voorgekookte krieltjes, afgedekt, 10 - 11 minuten. Haal de laatste 5 minuten het deksel van de pan en breng op smaak met peper en zout.

2

Snijd de komkommer in plakjes. Snijd de rode ui in dunne halve ringen. Snijd de bieslook fijn. Maak in een saladekom een vinaigrette van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 tl mosterd, 1 tl wittewijnazijn, peper en zout. Roer de zure room erdoor en voeg de radicchio en romaine, komkommer, rode ui en bieslook toe. Meng alles goed door elkaar.

3

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de Duitse biefstuk in 2 – 3 minuten per kant rondom bruin. Breng op smaak met peper en zout. Bak de Duitse biefstuk langer wanneer je niet van rood vlees houdt.

4

Verdeel de Duitse biefstuk over de borden en schep de gebakken krieltjes en mayonaise erbij. Proef de piccalilly en schep naar smaak over de Duitse biefstuk. Breng eventueel op smaak met extra vierge olijfolie, peper en zout. Serveer met de salade.