topBanner
Flammkuchen met brie en appel

Flammkuchen met brie en appel

met extra salade van lollo biondo, rode bietjes en cranberry-pittentopping

Extra Groente
Lees meer

Wist jij dat de flammkuchen is ontstaan uit een trucje van broodbakkers om met een plat stukje deeg te testen of de houtoven heet genoeg was?

Labels:Veggie
Allergenen:Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingrediënten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuks

Ui

200 g

Sperziebonen

1 stuks

Appel

150 g

Franse brie

2 stuks

Flammkuchen

(BevatGlutenbevattende granen)

50 g

Biologische crème fraîche

(BevatMelk (inclusief lactose))

½ stuks

Lollo biondo

250 g

Voorgekookte rode bieten

20 g

Cranberry-pittenmix

40 g

Veldsla

Zelf toevoegen

½ el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 el

Extra vierge olijfolie

2 el

Witte balsamicoazijn

2 tl

Honing

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3966 kJ
Energie (kcal)948 kcal
Vetten54.0 g
waarvan verzadigd25.0 g
Koolhydraten80 g
waarvan suikers28.0 g
Vezels13 g
Eiwitten28 g
Cholesterol0 mg
Zout7.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Koekenpan
Bakplaat met bakpapier
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de sperziebonen. Snijd de ui in dunne halve ringen. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 3 gelijke stukken. Verwijder het klokhuis van de appel en snijd de appel in dunne plakjes.

2

Verwarm de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui en de plakjes appel 10 - 12 minuten met een flinke snuf zout, tot de appel bruin en zacht is.

3

Kook de sperziebonen 8 – 10 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af, spoel met koud water en bewaar apart. Snijd ondertussen de brie in dunne plakken.

4

Leg de flammkuchen op een bakplaat met bakpapier. Verdeel de crème fraîche over de flammkuchen. Beleg met de ui en appel en leg 2/3 van de plakken brie erop. Breng op smaak met peper en zout en bak 8 – 10 minuten in de oven.

5

Snijd de lollo biondo grof en snijd de voorgekookte rode biet in stukjes van 2 cm. Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1 el extra vierge olijfolie, 1 el witte balsamicoazijn en 1 tl honing. Breng op smaak met peper en zout. Meng de sperziebonen, lollo biondo, rode biet, cranberry-pittenmix, veldsla en de overige plakken brie met de dressing.

6

Snijd de flammkuchen in stukken en serveer met de salade.