
Gekonfijte kippendij met gestoofde prei
met pastinaak-aardappelpuree en geroosterde appelmoes
De kippendij is gekonfijt in ganzenvet - een bom van smaak en extra mals door de langzame garing. Dit levert een restaurantwaardige maaltijd op.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
Ingrediënten
½ stuk(s)
Prei
200 gram
Aardappelen
1 stuk(s)
Appel
1 stuk(s)
Gekonfijte kippendij
5 gram
Verse bladpeterselie en bieslook
10 gram
Walnootstukjes
(Bevat Walnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)
¼ stuk(s)
Citroen
100 gram
Pastinaak
Zelf toevoegen
½ el
Bruine basterdsuiker
½ el
Extra vierge olijfolie
5 ml
[Plantaardige] melk
½ el
Rodewijnazijn
½ el
[Plantaardige] boter
½ el
Honing
1 tl
Mosterd
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng water met een flinke snuif zout aan de kook in een ruime pot met deksel. Schil de aardappelen en de pastinaak en snijd in grove stukken. Kook de aardappelen en de pastinaak 10 - 12 minuten. Giet af en houd afgedekt warm tot stap 4.

Schil de appel en snijd in kleine blokjes. Leg de appelblokjes in een kleine ovenschaal en meng met per persoon: 2 el water en 1/2 el bruine suiker. Leg de gekonfijte kippendij in een andere ovenschaal. Rooster de appelblokjes en de gekonfijte kippendij 20 - 22 minuten in de oven, of tot ze gaar zijn.

Snijd de bladpeterselie fijn en snijd de prei in halve ringen. Verhit 1/2 el boter per persoon in een sauteerpan op middelmatig vuur en bak de prei 2 - 3 minuten. Voeg de bladpeterselie en per persoon: 1 el water, 1/2 el honing, 1/2 el rodewijnazijn en 1/2 el extra vierge olijfolie toe en stoof de prei in 10 - 15 minuten gaar. Breng op smaak met peper en zout.

Snijd de bieslook fijn. Stamp de aardappelen en pastinaak met een aardappelstamper tot een fijne puree. Voeg 1 tl mosterd per persoon en een scheutje melk toe om de puree smeuïg te maken. Meng ten slotte 3/4 van de bieslook erdoorheen. Breng op smaak met peper en zout.

Pers de citroen uit. Prak de appel met een vork tot een puree en roer er 1 el citroensap per persoon doorheen.

Smeer de pastinaakpuree uit over het bord en leg de kippendij erop. Schep de geroosterde appelmoes ernaast. Serveer met de gemarineerde prei en strooi de walnootstukjes eroverheen. Garneer het gerecht met de overige bieslook.