Knoflookgarnalen met patatjes en witte kaas uit de oven
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Knoflookgarnalen met patatjes en witte kaas uit de oven

Knoflookgarnalen met patatjes en witte kaas uit de oven

met paprika en tomaat

Witte kaas over? Vul een glazen pot met olijfolie, kruiden en de overige witte-kaasblokjes – in olijfolie blijft witte kaas namelijk langer goed!

Labels:
Caloriebewust
Klimaatbewust
Extra groente
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Schaaldieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

250 gram

Krieltjes

½ stuk(s)

Paprika

2 stuk(s)

Tomaat

1 stuk(s)

Knoflookteen

0.13 stuk(s)

Rode peper

⅓ zakje(s)

Gedroogde oregano

50 gram

Witte kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

80 gram

Garnalen

(Bevat Schaaldieren)

½ stuk(s)

Ui

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] boter

1.5 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2896 kJ
Energie (kcal)692 kcal
Vetten36.8 g
waarvan verzadigd15.4 g
Koolhydraten59.4 g
waarvan suikers12.3 g
Vezels13.1 g
Eiwitten28.2 g
Zout2.4 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Kleine kom
Ovenschaal
Wok

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Was de krieltjes en halveer. Meng ze in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel de krieltjes over een bakplaat met bakpapier. Bak 30 - 40 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.

Snijden
2

Snijd de paprika in dunne ringen. Snijd de tomaat in blokjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pikant! Gebruik naar smaak) en snijd fijn. Snijd de ui in halve ringen.

Weetje: Wist je dat tomaten veel voordelen hebben voor je gezondheid? Ze zijn rijk aan vitamine A, C, E én lycopeen. Lycopeen is een antioxidant en beschermt onze cellen tegen schadelijke invloeden. Hoe rijper de tomaat, hoe meer lycopeen!

Olie mengen
3

Meng in een kleine kom de rode peper, de helft van de knoflook en per persoon: 1 tl oregano en 1 el olijfolie.

Groenten bakken
4

Leg de paprika en de tomatenblokjes in een ovenschaal. Verbrokkel de witte kaas erboven en giet het oliemengsel eroverheen. Breng op smaak met peper en zout en meng goed door. Bak 20 - 30 minuten in de oven. De witte kaas mag volledig smelten en pruttelen.

Garnalen bakken
5

Verhit, net voor serveren, 1/2 el boter per persoon in een wok of sauteerpan op middelhoog vuur. Voeg de garnalen, de uienringen en de overige knoflook toe. Bak 3 - 4 minuten al roerend en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Serveer de garnalen met de geroosterde paprika en patatjes ernaast.