topBanner
Chili sin carne met een krokant laagje kaas uit de oven

Chili sin carne met een krokant laagje kaas uit de oven

met zoete aardappel, yoghurtsaus en een bruin broodje

Lees meer

De kruiden die deze chili afmaken zijn gerookt paprikapoeder en gedroogde jalapeño. Aan deze chili sin carne ontbreekt dus niks!

Labels:FamilieVeggie
Allergenen:Melk (inclusief lactose)Glutenbevattende granenSoja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Rode ui

200 gram

Zoete aardappel

⅔ pak(ken)

Tomatenblokjes

1 zakje(s)

Mexicaanse kruiden

2 mespuntje(s)

Gemalen kaneel

⅔ blik(ken)

Gemengde bonen

150 gram

Mais in blik

50 gram

Geraspte cheddar

(BevatMelk (inclusief lactose))

50 gram

Geraspte belegen kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Bruin broodje

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

1 stuk(s)

Pruimtomaat

5 gram

Verse bladpeterselie

50 gram

Biologische volle yoghurt

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2867 kJ
Energie (kcal)685 kcal
Vetten19.0 g
waarvan verzadigd8.0 g
Koolhydraten88 g
waarvan suikers27.0 g
Vezels20 g
Eiwitten29 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Hapjespan met deksel
Vergiet
Ovenschaal
Kleine kom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de rode ui. Schil de zoete aardappel en snijd in kleine blokjes van 1 bij 1 cm.

2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel en fruit de ui en de helft van de knoflook 1 - 2 minuten. Voeg de zoete aardappel en tomatenblokjes toe. Voeg per persoon: 50 ml water, 1/2 zakje Mexicaanse kruiden en een mespuntje kaneel toe. Kook, afgedekt, 12 - 15 minuten of tot de zoete aardappel beetgaar is.

3

Laat de gemengde bonen en de mais uitlekken in een vergiet. Weeg de juiste hoeveelheid af en voeg beide in de laatste 5 minuten toe aan de chili. Proef en breng op smaak met peper en zout.

4

Schep de chili over in een ovenschaal. Strooi allebei de kazen over de chili en bak de chili 10 - 12 minuten in de oven tot de kaas goudbruin is. Bak het bruine broodje de laatste 5 minuten mee in de oven.

5

Snijd de pruimtomaat in kleine blokjes. Hak de bladpeterselie grof. Meng in een kleine kom de volle yoghurt met de overige knoflook en de helft van de bladpeterselie. Breng op smaak met peper en zout.

6

Haal de chilischotel uit de oven. Verspreid de blokjes pruimtomaat over de chili en garneer met de yoghurtsaus. Verdeel de chili over de borden en garneer met de overige bladpeterselie. Scheur het broodje in stukken om in de saus te dippen.