Chili sin carne met een krokant kaaslaagje uit de oven
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Chili sin carne met een krokant kaaslaagje uit de oven

Chili sin carne met een krokant kaaslaagje uit de oven

met zoete aardappel, yoghurtsaus en een bruin broodje

De kruiden die deze chili afmaken zijn gerookt paprikapoeder en gedroogde jalapeño. Aan deze chili sin carne ontbreekt dus niks!

Labels:
Familie
Veggie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

2 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

100 gram

Zoete aardappel

1 pak(ken)

Tomatenblokjes

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

0.3 tl

Gemalen kaneel

⅓ pak(ken)

Gemengde bonen

70 gram

Maïs in blik

25 gram

Geraspte cheddar

25 gram

Geraspte belegen kaas

1 stuk(s)

Bruin meergranen pistolet

½ stuk(s)

Tomaat

2.5 gram

Verse bladpeterselie

25 gram

Biologische volle yoghurt

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

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Voedingswaarden

Energie (kcal)685 kcal
Energie (kJ)2867 kJ
Vetten19 g
waarvan verzadigd8 g
Koolhydraten88 g
waarvan suikers27 g
Vezels17.4 g
Eiwitten29 g
Zout3 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Vergiet
Ovenschaal
Kleine kom

Instructies

Couper
1

Préchauffez le four à 200°C. Écrasez ou émincez l'ail. Émincez l'oignon rouge. Épluchez la patate douce et détaillez-la en petits dés de 1 x 1 cm.

Préparer le chili
2

Faites chauffer 1/2 cs d'huile d’olive par personne dans la sauteuse et faites-y revenir l'oignon et la moitié de l'ail 1 à 2 minutes. Ajoutez la patate douce et les cubes de tomate. Par personne, ajoutez : 50 ml d'eau, 1/2 sachet d’épices mexicaines et 1 pointe de cannelle. Faites cuire 12 à 15 minutes à couvert, ou jusqu’à ce que la patate douce soit "al dente".

Tip: Kaneel heeft een sterke smaak en kan snel gaan overheersen. Houd je daar niet zo van? Voeg de kaneel dan beetje bij beetje toe en proef tussendoor goed.

Ajouter le maïs et les haricots
3

Égouttez les haricots et le maïs dans la passoire. Pesez la bonne quantité de chaque et ajoutez-les au chili dans les 5 dernières minutes de cuisson de celui-ci. Goûtez, puis salez et poivrez à votre convenance.

Gratiner
4

Versez le chili dans le plat à four. Saupoudrez-le des deux fromages et enfournez-le 10 à 12 minutes, jusqu’à ce que le fromage soit doré. Enfournez le petit pain gris dans les 5 dernières minutes de cuisson.

Tip: Heeft jouw oven een grillstand? Zet deze dan de laatste 5 minuutjes aan en gratineer de kaas van de chili. Pas op dat het niet verbrandt!

Préparer les garnitures
5

Coupez les tomates cerises en petits dés. Hachez grossièrement le persil plat. Dans le petit bol, mélangez le yaourt entier avec le reste d'ail et la moitié du persil plat. Salez et poivrez à votre goût.

Servir
6

Sortez le chili gratiné du four. Parsemez-le des dés de tomate prune et garnissez-le sauce au yaourt. Servez le chili sur les assiettes et garnissez-le du reste de persil plat. Déchirez le petit pain en morceaux pour les tremper dans la sauce.

Tip: Wist je dat we gemiddeld nog geen 150 gram groente eten per dag? Dat is een stuk minder dan de ADH. Geen zorgen, deze maaltijd bevat ruim 250 gram groente per portie!