Burger de veau et quartiers de pommes de terre
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Burger de veau et quartiers de pommes de terre

Burger de veau et quartiers de pommes de terre

accompagné d'un œuf au plat et de lard

Deze burger is niet zomaar een burger en vraagt dan ook om flink wat bouwvaardigheden. Het broodje wordt namelijk royaal belegd met een malse kalfsburger, gebakken ei, uienringen en plakjes bacon. Kalfsvlees is mager vlees met een heerlijk zachte en verfijnde smaak.

Allergènes:
Moutarde
Œuf

Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes

Préparation40 minutes
Cuisson25 minutes
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité

250 g

Pomme de terre

1 pièce(s)

Petite boule de pain bio

1 pièce(s)

Little gem

60 g

Tomates cerises rouges

½ pièce(s)

Oignon

2 tranche(s)

Lard

1 pièce(s)

Burger de veau

1 pièce(s)

Œuf

15 g

Câpres et cornichons

50 g

Mayonnaise

(Contient Moutarde, Œuf)

Ingrédients à avoir chez soi

à votre goût

Poivre et sel

¼ cs

Vinaigre de vin blanc

1 cs

Huile d'olive

¼ cs

Beurre [végétal]

1 cs

Huile d'olive vierge extra

½ cs

Moutarde

¼ cs

Miel

sideBannerName

Valeurs nutritionnelles

Énergie (kcal)1256 kcal
Énergie (kJ)5255 kJ
Graisses68 g
dont saturés17 g
Glucides107 g
dont sucres9 g
Fibres4.6 g
Protéines49 g
Sel3 g

Ustensiles

Plaque de cuisson recouverte de papier sulfurisé
Poêle
Saladier

Instructions

Aardappelen bakken
1

Verhit de oven op 200 graden. Was de aardappelen grondig en snijd in parten. Verdeel ze over een bakplaat met bakpapier, meng met de helft van de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Bak 30 – 35 minuten in de oven. Besprenkel het rozenbroodje met wat water en bak het de laatste 6 – 8minuten mee.

Conseil: Nous avons testé ce plat avec un four à convection. Si vous avez un micro-ondes combiné ou un four moins puissant, faites cuire les pommes de terre environ 10 minutes de plus.

Snijden en bakken
2

Snijd ondertussen de little gem grof, halveer de cherrytomaten en snijd de rode ui in halve ringen. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak het ontbijtspek, zonder bakvet, in 3 – 5 minuten krokant. Haal uit de pan en bewaar apart. Breek de helft van het ontbijtspek in kleinere stukken voor in de salade.

Dressing maken
3

Meng in een saladekom de honing, mosterd, extra vierge olijfolie en wittewijnazijn tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout.

Burger bakken
4

Verhit de roomboter in een andere koekenpan en bak de rode ui 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de kalfsburger toe en bak deze 4 – 5 minuten per kant. Verhit ondertussen de overige olijfolie in de koekenpan van het ontbijtspek en bak per persoon 1 spiegelei.

Conseil: CONSEIL : Les steaks de veau peuvent se déguster rosés : c’est ainsi que cette recette a été pensée. Si vous les préférez bien cuits, prolongez le temps de cuisson.

Salade mengen
5

Voeg de little gem, de cherrytomaten, het ontbijtspek, de kappertjes en augurken toe aan de saladekom en meng goed.

Conseil: Vous pouvez aussi conserver un peu de little gem pour le burger.

Serveren
6

Snijd het rozenbroodje open. Leg de kalfsburger en de uien erop. Leg hier het gebakken ei en het overige ontbijtspek op. Serveer de burgers met de aardappelen, de mayonaise en de salade.