Bulgur-linzensalade met avocado, blauwe kaas en amandelen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bulgur-linzensalade met avocado, blauwe kaas en amandelen

Bulgur-linzensalade met avocado, blauwe kaas en amandelen

Crémeux et relevé à la fois

Bulgur-linzensalade gecombineerd met zachte avocado en een krachtige kaas. Heerlijk met geroosterd amandelschaafsel en rode ui uit de oven. Little-gem is een stevige slasoort waardoor de bladeren weerstand kunnen bieden tegen de warmte van de bulgur en linzen, en niet slinkt.

Labels:
Pittig
Veggie
Allergenen:
Gluten
Amandelnoten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

30 gram

Groene linzen

45 gram

Bulgur

(Bevat Gluten Kan bevatten Soja)

½ gram

Rode ui

10 gram

Amandelschaafsel

(Bevat Amandelnoten Kan bevatten Pinda's, Sesamzaad, Noten)

½ stuk(s)

Avocado

1 stuk(s)

Mesclun

40 gram

Danablu

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

300 ml

Groentebouillon

½ el

Olijfolie

½ el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)0 kJ
Energie (kcal)803 kcal
Vetten51 g
waarvan verzadigd13 g
Koolhydraten58 g
waarvan suikers6 g
Vezels21 g
Eiwitten26 g
Zout3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Bakpapier
Bakplaat
Saladekom

Instructies

1

Bereid de bouillon in een pan met deksel. Voeg vervolgens de linzen toe en kook, afgedekt, 25 minuten zachtjes op middelhoog vuur. Voeg na 10 minuten de bulgur toe. Giet daarna als dat nodig is af en laat zonder deksel uitstomen.

2

Snijd ondertussen de rode ui in fijne halve ringen en meng met de olijfolie op een bakplaat met bakpapier. Bestrooi met het amandelschaafsel en bak 10 minuten in de oven.

3

Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de little gem fijn en bewaar de little gem in een saladekom.

4

Voeg de bulgur, linzen, de avocado en de helft van de dana blue toe aan de saladekom. Breng op smaak met de extra vierge olijfolie, zwarte balsamicoazijn, peper en zout.

5

Verdeel de salade over de borden. Verdeel de rode ui en amandelschaafsel erover en garneer met de overige dana blue.