topBanner
Broodje kipgyros met aioli

Broodje kipgyros met aioli

met knapperige salade van komkommer, wortel en tomaat

Lees meer

Gyros is de Griekse variant van shoarma. Met kruiden als kardemom, komijn, oregano en tijm geef je een originele twist aan deze zelfgemaakte fastfoodklassieker.

Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën

Labels:Lekker snelFamilieCaloriebewust
Allergenen:Glutenbevattende granenSojaMelk (inclusief lactose)EiMosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Rode ui

200 gram

Kipgyros

2 stuk(s)

Wit tarwebroodje

(BevatGlutenbevattende granen, Soja, Melk (inclusief lactose)Kan bevattenEi, Noten, Sesam, Lupine)

½ krop(pen)

Botersla

1 stuk(s)

Wortel

1 stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Komkommer

50 gram

Aioli

(BevatEi, Mosterd)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 el

Extra vierge olijfolie

2 tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2497 kJ
Energie (kcal)597 kcal
Vetten31.0 g
waarvan verzadigd4.0 g
Koolhydraten42 g
waarvan suikers10.0 g
Vezels7 g
Eiwitten32 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Koekenpan
Rasp
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de rode ui in fijne ringen. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kipgyros met de helft van de rode ui in 6 - 8 minuten gaar.

2

Bak het broodje 5 - 8 minuten in de oven. Houd per persoon 2 bladen botersla apart. Snijd de overige botersla fijn. Rasp de wortel met een grove rasp. Snijd de tomaat en komkommer in plakjes.

3

Snijd het broodje open en besmeer met aioli. Beleg met de bladen botersla, enkele plakjes tomaat en komkommer, wat rauwe rode ui en geraspte wortel. Meng de overige groenten en gesneden botersla in een saladekom met per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 tl wittewijnazijn, peper en zout.

4

Verdeel de broodjes over de borden. Schep de kipgyros erop. Serveer met de overige salade.