topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bowl met misozalm

Bowl met misozalm

met sperziebonen en gemberrijst

In dit gerecht marineer je de zalm met een misomarinade. Miso is een Japanse smaakversterker met een typische umamismaak.

Labels:
Caloriebewust
Klimaatbewust
Extra groente
Allergenen:
Soja
Tarwe
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

15 gram

Witte miso

(Bevat Soja, Tarwe)

1 stuk(s)

Zalmfilet

(Bevat Vis)

½ stuk(s)

Ui

60 gram

Witte langgraanrijst

5 gram

Gemberpuree

200 gram

Sperziebonen

Zelf toevoegen

2 tl

Honing

¾ el

Zonnebloemolie

0.1 stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ el

[Zoutarme] sojasaus

100 ml

Water

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2777 kJ
Energie (kcal)664 kcal
Vetten27.3 g
waarvan verzadigd4 g
Koolhydraten67.2 g
waarvan suikers13.9 g
Vezels10.2 g
Eiwitten30.5 g
Zout3 g

Benodigdheden

Kom
Pan met deksel
Koekenpan
Keukenpapier

Instructies

Saus maken
1

Pers de knoflook of snijd fijn. Meng in een kom de helft van de knoflook, de miso (let op: zout! Voeg geleidelijk toe en proef goed tussendoor), de sojasaus en de honing. 

Specerijen bakken
2

Snipper de ui en weeg de rijst af. Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een pot met deksel op middelhoog vuur. Fruit de gemberpuree, de ui en de overige knoflook 1 minuut.

Rijst koken
3

Zet het vuur lager en voeg de rijst toe aan de pot. Schenk het water erbij en verkruimel het bouillonblokje erboven. Kook de rijst, afgedekt, 12 - 15 minuten (zie Tip). Houd afgedekt warm tot serveren.

Tip: Voeg indien nodig extra kokend water toe.

Sperziebonen koken
4

Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd ze in 3 gelijke stukken. Schenk een bodempje water in een pot met deksel. Voeg een snuifje zout en de sperziebonen toe. Breng afgedekt aan de kook en laat 6 - 8 minuten zachtjes koken. Giet af, breng op smaak met peper en zout en laat uitstomen.

Zalm bakken
5

Dep de zalmfilet droog met keukenpapier en bestrooi met peper. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een pan op middelhoog vuur en bak de zalmfilet 2 - 3 minuten op de huid. Verlaag het vuur, draai de zalm om en bak nog 2 minuten op de andere kant, met de huid omhoog. Schenk de saus met een lepel over de zalmfilet en zorg ervoor dat de zalm goed bedekt is met de saus. Bak de zalm nog 1 - 2 minuten.

Serveren
6

Verdeel de rijst over diepe borden. Leg de zalmfilet op de rijst. Serveer de sperziebonen eromheen. Besprenkel de sperziebonen en de zalm met de saus uit de pan.

Weetje: Sperziebonen zijn rijk aan kalium, wat bijdraagt aan het behoud van een gezonde bloeddruk. Daarnaast zijn sperziebonen rijk aan ijzer en foliumzuur, wat zorgt voor een energiek gevoel.