Vlugge bami met 5-kruidenkip
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vlugge bami met 5-kruidenkip

Vlugge bami met 5-kruidenkip

Met roerbakgroenten en rode peper

Deze bami is perfect als je wat minder tijd hebt en toch gezond wilt eten. Onze kipleverancier heeft de kip voorgekruid met Chinees vijfkruidenpoeder, dat bestaat uit kaneel, kruidnagel, steranijs, venkelzaad en szechuanpeper. De groenten zijn alvast voor je gesneden.

Labels:
Eet mij eerst
Chef's Choice
Allergenen:
Gluten
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Rode peper

½ stuk(s)

Knoflookteen

100 gram

Kippendijreepjes met vijfkruiden

25 gram

Groentemix

10 ml

Sojasaus

(Bevat Gluten, Soja)

75 gram

Noedels

(Bevat Gluten)

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

1 el

Ketjap manis

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3151 kJ
Energie (kcal)753 kcal
Vetten37 g
waarvan verzadigd19.7 g
Koolhydraten72 g
waarvan suikers8.9 g
Vezels6 g
Eiwitten30 g
Zout2.2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Wok met deksel

Instructies

Voorbereiden
1

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de noedels. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Pers of snijd de knoflook fijn.

Kip bakken
2

Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de kippendijstukjes 5 minuten op middelhoog vuur.

Groenten bakken
3

Voeg halverwege de rode peper, knoflook en groentemix toe (zie tip). Voeg de sojasaus en ketjap toe en bak, afgedekt, 6 – 8 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Noedels koken
4

Breek ondertussen de noedels boven de pan met deksel en kook, afgedekt, 3 – 4 minuten op middelhoog vuur. Giet daarna af en spoel af met koud water.

Noedels roerbakken
5

Voeg de noedels toe aan de wok of hapjespan en roerbak nog 1 minuut op hoog vuur.

Serveren
6

Verdeel het gerecht over de borden en voeg extra ketjap naar smaak toe.