
Aziatische noedels met gekruid rundergehakt
met wokgroenten en gezouten pinda's
Het gekruide gehakt in dit recept barst van de smaken! Komijn, gember, koriander, kardemom, proef jij ze allemaal terug?
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
Ingrediënten
1 cm
Verse gember
1 stuk(s)
Knoflookteen
200 gram
Groentemix: paprika, prei, wortel en kool
(Kan bevatten Selderij)
100 gram
Mie noedels
(Bevat Gluten, Tarwe)
10 ml
Sojasaus
(Bevat Soja, Gluten, Tarwe)
5 ml
Sesamolie
(Bevat Sesamzaad)
⅓ zakje(s)
Gemalen komijnzaad
0.16 zakje(s)
Gemalen korianderzaad
100 gram
Oosters gekruid rundergehakt
(Kan bevatten Eieren, Mosterd, Selderij, Soja, Gluten, Tarwe)
10 gram
Gezouten pinda's
(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)
20 gram
Woksaus met gember
(Bevat Soja, Gluten, Tarwe, Sesamzaad)
Zelf toevoegen
1 tl
Zonnebloemolie
½ el
Zwarte balsamicoazijn
1 el
Olijfolie
1 tl
Suiker
naar smaak
Peper en zout
Voedingswaarden
Benodigdheden
Instructies
- Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de noedels.
- Rasp de gember fijn (zie Tip). Pers of rasp de knoflook.
- Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een wok op hoog vuur.
- Roerbak de groentemix in 10 – 12 minuten beetgaar. Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Je hoeft de gember niet te schillen. Geen rasp in huis? Schil de gember dan wel en snijd hem vervolgens fijn.
- Voeg de noedels toe aan de pan met kokend water (zie Tip 1).
- Kook, afgedekt, in 2 minuten beetgaar en giet af. Laat zonder deksel uitstomen.
- Meng ondertussen in een kleine kom de zwarte balsamicoazijn, de woksaus, de gember, de suiker, de zonnebloemolie en per persoon: 10 ml sojasaus en 5 ml sesamolie tot een dressing (zie Tip 2).
Tip 1: Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan 70 gram noedels per persoon. De overige noedels kun je bijvoorbeeld aan een soep toevoegen. Laat ze dan 2 minuten meekoken.
Tip 2: Let jij op je zoutinname? Voeg dan de helft van de sojasaus toe. Wie wil kan na het serveren eventueel naar smaak meer toevoegen.
- Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en fruit de knoflook en het gemalen komijnzaad en korianderzaad 1 minuut op middelhoog vuur.
- Voeg het rundergehakt toe en bak in 3 minuten los. Breng op smaak met peper en zout.
- Voeg de noedels, de dressing en het gehakt toe aan de wok en schep door de groenten.
- Verdeel het gerecht over de borden.
- Bestrooi met de gezouten pinda's.
Weetje: Wist je dat de Chinese kool in de groentemix uitzonderlijk veel calcium bevat? Daarnaast is deze groente ook rijk aan vitamine C en foliumzuur – voor een sterke weerstand en een energiek gevoel.