topBanner
Aziatische fusionsalade met vegetarische runderstukjes

Aziatische fusionsalade met vegetarische runderstukjes

met udonnoedels, pinda's en verse koriander

Lees meer

Het is Veggieweek bij ons! Minder vlees eten is niet alleen goed voor jou, maar ook voor de planeet. Wist je dat je 101 liter water bespaart door een week geen vlees te eten?

Labels:VeggieBalansLekker snel
Allergenen:Glutenbevattende granenSojaSesamzaadEiPinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuks

Knoflookteen

2 cm

Verse gember

½ stuks

Limoen

2 zakje

Zoete Aziatische saus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

1 zakje

Gomasio

(BevatSesamzaad)

20 ml

Sojasaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

160 g

Vegetarische runderstukjes

(BevatGlutenbevattende granen, Soja, Ei)

1 stuks

Komkommer

2 stuks

Rode puntpaprika

½ stuks

Rode ui

10 g

Verse koriander

1 pak

Verse udonnoedels

(BevatGlutenbevattende granen)

20 g

Gezouten pinda's

(BevatPinda's)

½ stuks

Rode peper

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

1 tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2216 kJ
Energie (kcal)530 kcal
Vetten19.0 g
waarvan verzadigd2.0 g
Koolhydraten60 g
waarvan suikers20.0 g
Vezels5 g
Eiwitten28 g
Cholesterol0 mg
Zout5.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kom
Kleine kom
Rasp
Saladekom
Wok of hapjespan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember met een fijne rasp. Snijd de limoen in 4 partjes. Meng in een kleine kom de zoete Aziatische saus, gomasio, sojasaus, gember en knoflook. Voeg per persoon: 1/2 tl suiker en het sap van 1 limoenpartje toe. Meng de marinade goed. Meng in een kom de vegetarische runderstukjes met 2/3 van de marinade. Zet opzij en laat de smaken intrekken.

2

Halveer de komkommer in de lengte en snijd in plakken. Snijd de puntpaprika in reepjes en de rode ui in dunne halve ringen. Snijd de koriander fijn. Meng de komkommer, puntparika, rode ui en koriander in een saladekom.

3

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur.Roerbak de vegetarische runderstukjes 2 - 3 minuten. Voeg de udonnoedels toe en verhit nog 2 - 3 minuten. Hak ondertussen de pinda's grof en snijd de rode peper in fijne ringen.

4

Voeg de udonnoedels en vegetarische runderpuntjes toe aan de saladekom. Meng door elkaar en verdeel over de borden.Garneer met de overige partjes limoen en de pinda's.Vergeet de overige marinade niet en voeg deze samen met de rode peper toe naar smaak.