Gegratineerde aubergine met zoete-aardappelpuree
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gegratineerde aubergine met zoete-aardappelpuree

Gegratineerde aubergine met zoete-aardappelpuree

met Duitse biefstuk als extra

Aardappels, vlees én groenten – een AVG-tje in een smaakvol nieuw jasje. Duitse biefstuk zit tussen een tartaar en een biefstuk in. Een tartaar bestaat uit fijngemalen vlees, terwijl een Duitse biefstuk heel fijn gesneden wordt met een mes en daarna lekker gekruid. Bak 'm vooral niet te lang, hij mag rood zijn vanbinnen. De aubergine absorbeert de olijfolie als een spons: hoe meer olie je toevoegt, hoe zachter de aubergine wordt – het gerecht wordt dan wel calorierijker.

Labels:
Familie
Allergenen:
Eieren
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Aubergine

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ tl

Paprikapoeder

50 gram

Belegen geitenkaas, geraspt

(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))

300 gram

Zoete aardappel

2.5 gram

Verse bieslook

(Kan bevatten Selderij)

½ stuk(s)

Rode paprika

1 stuk(s)

Duitse biefstuk

(Kan bevatten Melk (inclusief lactose), Soja, Eieren, Gluten, Selderij, Mosterd)

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

1 el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

scheutje

Melk

(Bevat Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4358 kJ
Energie (kcal)1042 kcal
Vetten58 g
waarvan verzadigd24 g
Koolhydraten78 g
waarvan suikers28.6 g
Vezels13 g
Eiwitten46 g
Zout1.5 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Bakplaat
Bakpapier
Kleine kom
Koekenpan
Aardappelstamper

Instructies

Aubergine snijden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de zoete aardappel. Halveer de aubergine in de lengte en snijd vervolgens in halve maantjes van 1/2 cm dik. Verdeel over een bakplaat met bakpapier.

Aubergine bakken
2

Pers of snijd de knoflook fijn. Meng in een kleine kom 1 1/2 olijfolie per persoon, het paprikapoeder, de knoflook, peper en zout. Strijk de aubergine in met de kruidenolie. Bestrooi de aubergineplakken met de geitenkaas en bak 15 - 20 minuten in de oven, of totdat ze zacht en gaar zijn.

Zoete aardappel koken
3

Weeg ondertussen de zoete aardappel af, schil de zoete aardappel en snijd in grove stukken. Kook de zoete aardappel 10 minuten, afgedekt, in de pan met ruim water. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. Snijd of knip ondertussen de bieslook fijn. Snijd de rode paprika in blokjes.

Paprika bakken
4

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelmatig vuur en bak de paprika 7 - 9 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Verhit 1/2 el roomboter in andere koekenpan op middelhoog vuur en bak de Duitse biefstuk 2 – 4 minuten per kant. Bestrooi met peper en zout.

Puree maken
5

Stamp de zoete aardappel met een aardappelstamper tot een grove puree. Meng de helft van de bieslook en de overige roomboter erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Voeg eventueel extra melk toe om het geheel wat smeuïger te maken.

Serveren
6

Verdeel de zoete aardappelpuree over de borden en serveer met de gegratineerde aubergine, de paprikablokjes en de Duitse biefstuk. Garneer met de overige bieslook. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.