HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconAubergine Torentjes Met Witte Kaas
topBanner
Aubergine torentjes met witte kaas

Aubergine torentjes met witte kaas

met groentefrietjes en komkommer-munt salade

Lees meer

In dit recept bereid je groentefrietjes van zoete aardappel en gele peen. Frietjes bevatten niet eerder zoveel vitaminen. Dat is nog eens bewust genieten!

Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Labels:CaloriebewustVeggie
Allergenen:Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Aubergine

150 gram

Witte kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

30 gram

Harissa

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

100 gram

Passata

300 gram

Zoete aardappel- en gele wortelfriet

2 stuk(s)

Mini-komkommer

5 gram

Verse munt

(Kan bevattenSelderij)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

2 el

Zonnebloemolie

1 el

Wittewijnazijn

1 tl

Honing

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2249 kJ
Energie (kcal)538 kcal
Vetten34.0 g
waarvan verzadigd13.0 g
Koolhydraten35 g
waarvan suikers17.0 g
Vezels9 g
Eiwitten18 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kom
Bakplaat met bakpapier
Saladekom
Koekenpan
Keukenpapier
Staafmixer
Hoge kom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de aubergine in plakken van ongeveer 1 cm dik en breng aan beide kanten op smaak met peper en zout. Hak de verse munt fijn. Meng de groentefrietjes in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, de Midden-Oosterse kruidenmix, peper en zout. Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier. Bak 20 - 25 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.

2

Snijd de komkommer in dunne plakjes. Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el wittewijnazijn en 1/2 tl honing. Voeg de verse munt en de komkommer toe. Meng de salade goed door en breng op smaak met peper en zout.

3

Verhit 1 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Leg, zodra de de olie goed heet is, de aubergineplakken in de pan. Bak 4 - 5 minuten per kant gaar. Laat vervolgens de aubergine plakken uitlekken op een bord met keukenpapier.

4

Pureer in een hoge kom per persoon: 50 g passata, 25 g witte kaas en 15 gram harrissa tot een glad geheel met de staafmixer.

5

Leg de grootste plak aubergine op een bord en besmeer met 1 el van de saus per persoon. Leg daarbovenop nog een plak aubergine en besmeer nogmaals met 1 el saus per persoon. Ga zo door tot de aubergineplakken op zijn. De overige saus gebruik je als dip bij de groentefrietjes.

6

Verkruimel de overige witte kaas over de torentjes. Serveer de groentefrietjes, saus en komkommer-muntsalade ernaast.