BestellenCadeaubon
Auberginetorentjes met witte kaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Auberginetorentjes met witte kaas

Auberginetorentjes met witte kaas

met groentefrietjes en komkommer-munt salade

In dit recept bereid je groentefrietjes van zoete aardappel en gele peen. Frietjes bomvol vitaminen. Dat is nog eens bewust genieten!

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Extra groente
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd30 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Aubergine

75 gram

Witte kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

15 gram

Harissa

¼ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

50 gram

Passata

150 gram

Zoete aardappel- en gele wortelfriet

1 stuk(s)

Komkommer

2.5 gram

Verse munt

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

½ tl

Honing

½ el

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

1 el

Zonnebloemolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)538 kcal
Energie (kJ)2249 kJ
Vetten34 g
waarvan verzadigd13 g
Koolhydraten35 g
waarvan suikers17 g
Vezels6.3 g
Eiwitten18 g
Zout3 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Saladekom
Koekenpan
Keukenpapier
Hoge kom
Staafmixer

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de aubergine in plakken van ongeveer 1 cm dik en breng aan beide kanten op smaak met peper en zout. Hak de verse munt fijn. Meng de groentefrietjes in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, de Midden-Oosterse kruidenmix, peper en zout. Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier. Bak 20 - 25 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.

Salade maken
2

Snijd de komkommer in dunne plakjes. Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el wittewijnazijn en 1/2 tl honing. Voeg de verse munt en de komkommer toe. Meng de salade goed door en breng op smaak met peper en zout.

Aubergine bakken
3

Verhit 1 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Leg, zodra de olie goed heet is, de aubergineplakken in de pan. Bak 4 - 5 minuten per kant gaar. Laat vervolgens de aubergineplakken uitlekken op een bord met keukenpapier.

Saus maken
4

Pureer in een hoge kom per persoon: 50 g passata, 25 g witte kaas en 15 g harissa tot een glad geheel met de staafmixer.

Torentjes maken
5

Leg de grootste aubergineplak op een bord en besmeer met 1 el van de saus per persoon. Leg daarbovenop nog een aubergineplak en besmeer nogmaals met 1 el saus per persoon. Ga zo door tot de aubergineplakken op zijn. De overige saus gebruik je als dip bij de groentefrietjes.

Serveren
6

Verkruimel de overige witte kaas over de torentjes. Serveer de groentefrietjes, saus en komkommer-muntsalade ernaast.

Tip: Aubergine is een lekkere en veelzijdige groente. Wist je dat hij vol zit met ijzer er vitamine C?