Andijviestamppot met gebakken halloumi
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Andijviestamppot met gebakken halloumi

Andijviestamppot met gebakken halloumi

en appelsalade met honingmosterddressing

Allergenen:
Walnoten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

300 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Appel

10 gram

Walnootstukjes

(Bevat Walnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

7.5 gram

Sultana rozijnen

150 gram

Gesneden andijvie

(Kan bevatten Selderij)

100 gram

Halloumi

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1

[Plantaardige] melk

½ el

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

1 tl

Mosterd

1 tl

[Plantaardige] boter

½ el

Honing

¼ el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)716 kcal
Energie (kJ)2997 kJ
Vetten31.6 g
waarvan verzadigd19.3 g
Koolhydraten66.8 g
waarvan suikers15.1 g
Vezels13.2 g
Eiwitten34.1 g
Zout3.1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Saladekom
Koekenpan
Aardappelstamper

Instructies

Aardappelen koken
1
  • Kook ruim water met een snuf zout in een grote pan met deksel voor de aardappelen.
  • Snipper de ui.
  • Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd ze in stukken.
  • Kook de aardappel met de ui afgedekt in 12 - 15 minuten gaar.
Salade maken
2
  • Was de appel, verwijder het klokhuis en snijd deze in dunne partjes.
  • Meng in een saladekom per persoon 1/2 el zwarte balsamicoazijn, 1/2 el honing, 1/2 tl mosterd met peper en zout.
  • Meng de helft van de appel, walnootstukjes en rozijnen met een hand andijvie per persoon in de saladekom door de dressing.
Halloumi bakken
3
  • Snijd de halloumi in plakken van 1/2 cm dik.
  • Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de halloumi 2 – 3 minuten per kant.
Stamppot maken
4
  • Giet de aardappelen af en stamp met een aardappelstamper tot een grove puree.
  • Voeg een scheutje melk, 1/2tl mosterd en een klontje boter om het smeuïg te maken.
  • Roer de andijvie en de overige appel door de stamppot en breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de stamppot over de borden en serveer met de halloumi en de salade.