Zelfgemaakte appeltaart met walnoten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Zelfgemaakte appeltaart met walnoten

Zelfgemaakte appeltaart met walnoten

met kaneel | 8 stukken

Niets gezelliger dan samen bakken! Een cake, taart of koekjes - je bakt het heel eenvoudig met onze bakbox. Met elke week een ander makkelijk te volgen recept, een bakmix en verse ingrediënten bak je in een handomdraai iets lekkers om samen van te genieten.

Bak deze week een appeltaart met kaneel en walnoten. Voeg eventueel zelf een toef slagroom toe - heerlijk bij de koffie of thee!

Allergenen:
Walnoten
Melk (inclusief lactose)
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd1 uur 40 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

/ Voor 2 personen

¾ stuk(s)

Appel

20 gram

Walnootstukjes

(Bevat Walnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

0.52 stuk(s)

Ei

¾ tl

Gemalen kaneel

50 gram

Boter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

90 gram

Tarwebloem

(Bevat Tarwe Kan bevatten Gluten)

¼ zakje(s)

Bakpoeder

(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Gluten, Lupine, Melk (inclusief lactose), Soja)

50 gram

Kristalsuiker

(Kan bevatten Gluten)

Zelf toevoegen

3.25 el

Bruine basterdsuiker

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)573 kcal
Energie (kJ)2399 kJ
Vetten25 g
waarvan verzadigd14 g
Koolhydraten80 g
waarvan suikers48 g
Vezels2.1 g
Eiwitten8 g
Zout1 g

Benodigdheden

Kom
Film plastique
Bakpapier
Deegroller
Taartblik met een doorsnede van 24 cm
Taartblik met een doorsnede van 24 cm

Instructies

Préparer
1

Coupez le beurre en dés et portez-le à température ambiante. Préchauffez le four à 160°C (convection) ou 180°C (électrique). Dans le bol, mélangez la farine, la levure chimique, le sucre cristallisé, 9 cs de cassonade et 1 pincée de sel. Ajoutez-y les œufs et le beurre et pétrissez à la main, jusqu’à obtention d'une pâte compacte.

Préparer la garniture
2

Formez une boule avec la pâte, couvrez-la d'un film plastique et laissez-la reposer au réfrigérateur. Epluchez la pomme, retirez-en le trognon, puis coupez-la en dés. Dans le bol, mélangez la pomme avec les noix concassées, la cannelle et 4 cs de cassonade.

Préparer la tarte
3

Graissez le moule à tarte (24 cm de diamètre) de beurre. Recouvrez-le de papier sulfurisé. Déroulez la pâte au rouleau à pâtisserie. Recouvrez le fond et les bords du moule de pâte, puis garnissez-la du mélange à base de pomme. Repliez éventuellement les bords qui dépassent vers l’intérieur. S'il vous reste de la pâte, congelez-la et utilisez-la pour en faire une mini-tarte une prochaine fois.

Tip: Tip 1: Is het deeg een beetje plakkerig? Strooi dan eerst wat bloem over het aanrecht of werkblad. Tip 2: Bij het bekleden van de taartvorm kan het deeg uit elkaar vallen. Gebruik je handen om het weer aan elkaar te plakken.

Cuire
4

Enfournez la tarte 60 à 70 minutes. Elle est prête lorsque le dessus est doré et que les bords sont croquants. Laissez-la refroidir 5 minutes dans le moule. Démoulez-la et laissez-la finir de refroidir sur une grille.