Skip to main content
Wraps met baba ganoush en gekaramelliseerde ui
Wraps met baba ganoush en gekaramelliseerde ui

Wraps met baba ganoush en gekaramelliseerde ui

met ei, frisse groenten en yoghurt-muntsaus

Nieuw in je box: baba ganoush! Deze smeuïge dip van aubergine geeft jouw gerecht op een snelle en makkelijke manier een Midden-Oosterse twist!

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Extra groente
Allergenen:
Tarwe
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Rode ui

2 stuk(s)

Ei

⅓ stuk(s)

Komkommer

5 gram

Verse munt

1 stuk(s)

Knoflookteen

50 gram

Biologische volle yoghurt

3 stuk(s)

Mini-tortilla's

40 gram

Baba ganoush

5 gram

Sesamzaad

50 gram

Rodekool en wortel

Zelf toevoegen

½ el

Wittewijnazijn

½ el

[Plantaardige] boter

½ el

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

½ el

Suiker

Voedingswaarden

Energie (kcal)696 kcal
Energie (kJ)2914 kJ
Vetten36 g
waarvan verzadigd12 g
Koolhydraten62 g
waarvan suikers18 g
Vezels8.1 g
Eiwitten26 g
Zout2 g

Benodigdheden

Kom
Aluminiumfolie
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng water aan de kook in een steelpan voor de eieren.
  • Snijd de rode ui in halve ringen.
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een tweede steelpan op middellaag vuur. Bak de rode ui 10 minuten.
  • Blus de ui af met per persoon: 1/2 el zwarte balsamicoazijn en 1/4 el suiker. Zet het vuur uit en laat staan tot serveren.
Snijden
2
  • Kook ondertussen de eieren in 6 - 8 minuten hard. Spoel af onder koud water, zodat de eieren makkelijker te pellen zijn. Pel de eieren en snijd in plakken. Breng op smaak met peper en zout.
  • Halveer de komkommer in de lengte. Verwijder met een theelepel de zaadlijsten en snijd beide helften in halve maantjes.
  • Meng in een kom de komkommer met per persoon: 1/2 el wittewijnazijn en 1/4 el suiker.

Tip: Ei is een van de weinige ingrediënten bomvol vitamine D. Deze vitamine krijgen we gemiddeld te weinig binnen, terwijl we het hard nodig hebben voor de opname van calcium. Naast ei is ook vette vis rijk aan vitamine D.

Yoghurtsaus maken
3
  • Pluk de blaadjes van de munttakjes en snijd fijn. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Meng in een kleine kom de yoghurt met de fijngesneden munt en knoflook (zie Tip). Breng flink op smaak met peper en zout.
  • Verpak de tortilla's in aluminiumfolie en verwarm 2 - 3 minuten in de oven.

Tip: Houd je niet van rauwe knoflook? Gebruik dan minder of laat de knoflook achterwege.

Serveren
4
  • Serveer de zoetzure komkommer, eiplakjes, baba ganoush, yoghurt-muntsaus, gekaramelliseerde ui, sesamzaadjes en rodekool-wortelmix in aparte kommetjes.
  • Zet de kommetjes op tafel zodat iedereen zijn eigen wraps kan maken.

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

met peterselie, oregano en salami
Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

met gesmoorde prei en sperziebonen
Kipcurry op z'n Surinaams

Kipcurry op z'n Surinaams

met ei, patatjes en sperziebonen
Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

met gefrituurde uitjes, kerstomatensalade en verse munt
Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

met patatjes, zoetzure ui en komkommer
Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

met mini-romatomaten, courgette en spinazie
Veggie cheeseburger met ciabatta

Veggie cheeseburger met ciabatta

met patatjes, komkommersalade en gekaramelliseerde ui
Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

met aubergine en verse rozemarijn
Cheesy pizza

Cheesy pizza

pick & mix toppings: barbecuesaus, witte kaas en meer!
Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

met couscous, verse kruiden en courgette
Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

met courgette, venkel en geroosterde pompoenpitten
Hoisin-kipburger met komkommersalade

Hoisin-kipburger met komkommersalade

op een wortelbroodje met patatjes en sojascheuten
Steak met salade op z'n Thais en pinda's

Steak met salade op z'n Thais en pinda's

met sesam-limoendressing, paarse wortel en bruine rijst
Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

met romige mosterdsaus en tomaat-rucolasalade
Zalmfilet met mangochutney

Zalmfilet met mangochutney

met furikake-rijst, verse dille en ingelegde ui
Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

met rucola, patatjes, tomaat en dille
Romige spinaziedahl met tofu

Romige spinaziedahl met tofu

met gouden rijst en komkommeryoghurt
Kipfilet met kruidige groentestoof

Kipfilet met kruidige groentestoof

met gedroogde abrikozen, amandelschaafsel en Midden-Oosterse kruidenmix
Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

met sperziebonen, Parmigiano Reggiano en spinazie
Kipfilet in hollandaisesaus

Kipfilet in hollandaisesaus

met sperziebonen en gebakken rozemarijnkrieltjes