HelloFresh
home iconhome iconReceptenarchief
arrow right iconarrow right icon
Frans recepten
Wijtingfilet met tomatentapenade, ratatouille en baguette

Wijtingfilet met tomatentapenade, ratatouille en baguette

Met een knapperig meergranenbroodje met een kruidige saus

star version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 icon
Beoordeeld met 3.1 / 4van de 315 beoordelingen
Lees meer

Wijting is familie van de kabeljauw en komt voor in de Atlantische Oceaan van Noorwegen tot Portugal. De vis zwemt tot een diepte van 200 meter. Ratatouille is van origine een Frans gerecht uit Nice en wordt als bijgerecht geserveerd in combinatie met rijst, pasta of brood.

Labels:Pittig
Allergenen:VisGlutenbevattende granenSesamzaad
Voorbereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 3
Ingrediënten
hoeveelheden
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

1

Ui

2

Knoflookteen

½

Rode peper

2

Mini-romatomaten

1

Aubergine

80 g

Tomatentapenade

(BevatVis)

2

Paprikapoeder

150 ml

Meerzadenbaguette

(BevatGlutenbevattende granen, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

1 el

Groentebouillon

2 el

Olijfolie

Zwarte balsamicoazijn

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kJ)2669.3920000000003 kJ
Energie (kcal)638 kcal
Vetten24.0 g
waarvan verzadigd4.0 g
Koolhydraten67 g
Vezels10 g
Eiwitten35 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Oven
Bakpapier
Mes
Pan
Bord
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 240 graden en bereid de bouillon.

Snijd de groentenWrijf de bovenkant van de wijting in met de helft van de tomatentapenade
Snijd de groentenWrijf de bovenkant van de wijting in met de helft van de tomatentapenade
2

Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snijd de tomaat en aubergine klein. Bestrooi de wijtingfilet op de kant zonder vel met peper en zout en leg de wijtingfilet met het vel naar boven in een ovenschaal met bakpapier. Wrijf de bovenkant van de wijting in met de helft van de tomatentapenade. Bewaar apart.

Voeg de tomaat toe aan de groenten
Voeg de tomaat toe aan de groenten
3

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de ui, knoflook en rode peper 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de tomaat en zwarte balsamicoazijn toe en bak 2 minuten mee of tot de tomaat zacht wordt. Voeg de aubergine, paprikapoeder en de overige tomatentapenade toe. Voeg de bouillon toe, breng afgedekt aan de kook en laat 10 minuten zachtjes koken of tot de aubergine zacht is. Breng op smaak met peper en zout.

4

Bak ondertussen de wijtingfilet 12 minuten in de oven. Draai na 4 minuten de oven terug naar 210 graden en bak de meergranenbaguette de laatste 8 minuten mee.

Serveer het gerecht
Serveer het gerecht
5

Verdeel de ratatouille over de borden en serveer met de wijtingfilet. Schenk naar wens olijfolie in een schoteltje en bestrooi met peper en zout. Scheur het meergranenbaguette in stukken en doop in de olijfolie of ratatouille.

Tip! Heb je een kleine oven en past de meergranenbaguette niet naast de vis? Bak de meergranenbaguette dan af terwijl je de groenten snijdt en bak daarna de vis. Je kunt vlak voor het opdienen de meergranenbaguette nog 1 minuut verwarmen in de oven.