Fan van zoetigheid? Deze wentelteefjes met mascarpone, banaan en chocoladevlokken zijn een ware traktatie!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
1 stuk(s)
Banaan
2 stuk(s)
Briochebroodje
60 gram
Mascarpone
2 stuk(s)
Ei
30 gram
Chocoladevlokken
2 bakje(s)
Pindakaas
(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten)
130 ml
Biologische halfvolle melk
2 el
Suiker
1 el
Honing
1 tl
Zout
½ el
Zonnebloemolie
Snijd het briochebroodje in plakken van 2 cm dik. Pel de banaan en snijd in plakjes (zie Tip).
Tip: Met de bananen en eieren die je overhoudt, kun je de volgende dag banaan-ei pannenkoekjes bakken!
Klop in een diep bord de melk, het ei, de suiker (zie Tip) en een snufje zout met een garde.
Tip: Ben je een echte zoetekauw? Je kunt het suiker ook aan een apart bord toevoegen en het brood pas na het ei-mengsel in de suiker wentelen. Zo krijg je een gekaramelliseerd laagje over het wentelteefje!
Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Wentel ondertussen de briocheplakken door het eimengsel. Let op: laat de plakken niet liggen in het eimengsel, als het brood te nat is, worden de wentelteefjes niet krokant. Leg de briocheplakken in de pan en bak ongeveer 4 minuten per kant, of tot ze stevig beginnen te worden.
Verdeel de wentelteefjes over de borden. Serveer met de mascarpone en garneer met de banaan, chocoladevlokken en pindakaas. Besprenkel met de honing.