Wentelteefjes van brioche met banaan en chocolade
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Wentelteefjes van brioche met banaan en chocolade

Wentelteefjes van brioche met banaan en chocolade

met mascarpone en pindakaas

Fan van zoetigheid? Deze wentelteefjes met mascarpone, banaan en chocoladevlokken zijn een ware traktatie!

Labels:
Recept
Allergenen:
Pinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd5 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

/ Voor 2 personen

1 stuk(s)

Banaan

2 stuk(s)

Briochebroodje

60 gram

Mascarpone

2 stuk(s)

Ei

30 gram

Chocoladevlokken

2 bakje(s)

Pindakaas

(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten)

130 ml

Biologische halfvolle melk

Zelf toevoegen

2 el

Suiker

1 el

Honing

1 tl

Zout

½ el

Zonnebloemolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)927 kcal
Energie (kJ)3878 kJ
Vetten40 g
waarvan verzadigd18 g
Koolhydraten114 g
waarvan suikers77 g
Vezels9.1 g
Eiwitten25 g
Zout3 g

Benodigdheden

Diep bord
Garde
Koekenpan

Instructies

1

Snijd het briochebroodje in plakken van 2 cm dik. Pel de banaan en snijd in plakjes (zie Tip).

Tip: Met de bananen en eieren die je overhoudt, kun je de volgende dag banaan-ei pannenkoekjes bakken!

2

Klop in een diep bord de melk, het ei, de suiker (zie Tip) en een snufje zout met een garde.

Tip: Ben je een echte zoetekauw? Je kunt het suiker ook aan een apart bord toevoegen en het brood pas na het ei-mengsel in de suiker wentelen. Zo krijg je een gekaramelliseerd laagje over het wentelteefje!

3

Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Wentel ondertussen de briocheplakken door het eimengsel. Let op: laat de plakken niet liggen in het eimengsel, als het brood te nat is, worden de wentelteefjes niet krokant. Leg de briocheplakken in de pan en bak ongeveer 4 minuten per kant, of tot ze stevig beginnen te worden.

4

Verdeel de wentelteefjes over de borden. Serveer met de mascarpone en garneer met de banaan, chocoladevlokken en pindakaas. Besprenkel met de honing.